Fietsen

Orbea Orca Aero nu ook in schijfremversie

Orbea Orca Aero disc

De Orbea Orca Aero werd vorig jaar geïntroduceerd en het was meteen ook de eerste aero racefiets van Orbea. Het was daarnaast ook een van de eerste fietsen die gebruik maakte van de nieuwe UCI regel die de 3:1 framebuisverhouding schrapte.

Een jaar later lanceert Orbea nu de disc versie van de Orca Aero, die het Freeflow design van de vorken overneemt van de velgremversie waar een bredere stand van het voorvork tot 4 watt voordeel kan opleveren ten opzichte van een niet-aerodynamisch vork. Aero racers met schijfremmen zijn ‘hot’ op dit moment, zo lanceerden heel wat merken een nieuwe aero disc racefiets. Kijk maar naar de nieuwe Specialized Venge, BMC Timemachine Road, Ridley Noah Fast of Trek Madone SLR.

Het frame van de Orca Aero is opgebouwd uit buisprofielen met platte zijkanten, die een betere aerodynamica moeten opleveren bij lagere snelheden door een vermindering in wrijving aan de voorzijde van de buizen. Orbea combineert dit met een ovalen zadelpen in plaats van de gekende druppel- of kammtail profielen. Wat betere resultaten oplevert met een renner op de fiets die voor een hogere turbulentie zorgt in die zone door de beweging van zijn benen.

Net als bij de velgremversie krijg je ook hier de keuze om voor een volledig geïntegreerde aero cockpit of een aparte set van stuurpen en stuur te kiezen. Daarnaast is er ook nagedacht over de positie van de bidonhouders. Indien je slechts 1 bidonhouder monteert dan krijg je de optie om die op een lager positie te plaatsen, waar er minder luchtweerstand is.

Orbea biedt 5 verschillende versie van de Orca Aero aan, die je steeds kan personaliseren met de MyO service:

  • Orca Aero M30 Team-D: Shimano 105 met Fulcrum Racing 400 DB wielen: € 3.299
  • Orca Aero M20 Team-D: Shimano Ultegra met Fulcrum Racing 400 DB wielen: € 3.599
  • Orca Aero M20i Team-D: Shimano Ultegra Di2 met Fulcrum Racing 400 DB wielen: € 4.299
  • Orca Aero M10 Team-D: Shimano Dura-Ace met DT Swiss ER 1600 Spline DB 32 wielen: € 4.999
  • Orca Aero M10i Team-D: Shimano Dura-Ace Di2 met DT Swiss ARC1400 Dicut DB 48 Carbon wielen: € 7.999

Meer info: Orbea

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend