Fietsen

Pinarello laat je nu ook crossen met de Crossista

Pinarello crossista crossfiets

Pinarello keert terug naar de cyclocross met de Crossista. De crossfiets wordt samen met hun nieuwe gravelfiets, de Grevil, gelanceerd.

Voor de Crossista haalde Pinarello hun inspiratie rechtstreeks van hun racefietsen beweert het merk zelf, de gelijkenis is dan ook te zien. De nieuwe crossfiets werd gebouwd rond een balans tussen performantie en veelzijdigheid, met het behouden van de aerodynamische karakteristieken die ook op Pinarello’s racefietsen aanwezig zijn. Hiervoor kreeg het frame een ‘flatback’ design, waarbij een kant van de buizen afgevlakt is. Dit verbetert de aerodynamica van de fiets en het zorgt ervoor dat de buizen lichter en stijver zijn dan de traditionele ovalen buizen.

Er zijn momenteel nog niet veel details bekend over de Crossista, die ook beschikbaar is in een premium versie, de Crossista+. Die betere versie verschilt voornamelijk in de carbon lay-up.

De maximum bandbreedte is voorzien op 42 mm, maar de fiets zou volgens Pinarello het beste werken met 700c x 32 mm banden. Voor de rest is de fiets compatibel voor mechanische en elektronische groepsets, alsook een 1x of een dubbele aandrijving via een afneembare houder voor de voorderailleur. Het Crossista frame is enkel geschikt voor schijfremmen, met 12 mm thru-axle steekassen.

Er werd ook nagedacht over de vorm van de bovenbuis, zodat de fiets ergonomisch geschouderd kan worden op technische stukken. Voor de bottom bracket werd zoals bij de meeste Pinarello fietsen een Italiaanse draad gebruikt. De ‘Flex Stay’ achterbrug werd dan weer overgenomen van het Dogma K10 gamma, hierdoor zou de tractie achteraan groter moeten zijn.

Indien je al niet kan wachten om met deze Italiaanse crossfiets het veld in te duiken, dan zal je toch geduld moeten hebben. De Pinarello Crossista frames zullen ten vroegste vanaf januari of februari 2019 beschikbaar zijn. De prijzen zullen ook rond die periode bekendgemaakt worden.

Meer info en foto’s: Pinarello

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend