Review

Review: Minerva Estrel Comfort

Minerva Estrel Comfort

Het zien van de naam Minerva doet bij vele mensen waarschijnlijk wel een belletje rinkelen. Het was tot midden jaren 1900 een gekend Belgisch automerk, maar daarvóór was het een fietsmerk. En dat is het nog steeds, een Belgisch fietsmerk gericht op urban cycling.
Wij kregen de gelegenheid om de Minerva Estrel Comfort te testen, en het verdict in cijfers kan je helemaal onderaan dit artikel terugvinden.

We kunnen vandaag niet meer rond de e-bike. In totaal werden er in 2017 meer dan 215.000 nieuwe elektrische fietsen verkocht, goed voor 45% van alle Belgische fietsen. Dus hoog tijd dat we met Becycled wat e-bikes onder handen nemen. We reden met de Estrel Comfort door en rond onze hoofdstad, Brussel.

Wat onmiddellijk opvalt bij de Estrel Comfort is het minimalistische en cleane design. Het is een mooie urban fiets die niet meteen opvalt als een elektrische fiets. De e-bike is uitgerust met een geruisloze Bafang middenmotor die 36V /250 watt produceert en een actieradius heeft van ongeveer 100km (468 Wh). Dat zijn prima cijfers voor deze Belgische fiets, die begrensd is tot 25km/u. Met de Estrel Comfort wordt je uitstekend ondersteund en trap je vlot iedere helling omhoog. Ook de Brusselse kasseien worden vlot verteerd dankzij de Suntour voorvering, en dat zonder enig hoorbaar gerammel van de fiets. De Estrel Comfort van Minerva is verder afgewerkt met Shimano Acera versnellingen.

Alhoewel de fiets tijdens het rijden zeer reactief is en een vlotte ondersteuning biedt, zit er toch wel wat vertraging op de trapbijstand bij het vertrekken. Pas na 2-3 volledige omwentelingen pikt de motor in. Dat zou iets meer gesmeerd kunnen verlopen. Daarnaast kan je via de eenvoudig te gebruiken fietscomputer de hoeveelheid aan ondersteunend vermogen regelen via 6 standen, maar we missen hier toch een beetje een eco- en een boostmodus.

Het is aangenaam fietsen met de Estrel Comfort door de Brusselse straten, waar we soms tussen de mensen moeten slalommen en dus moeten rekenen op de remmen, stabiliteit en reactief vermogen van deze e-bike. Ondanks dat ze er bij Minerva voor opteerden om V-brakes te gebruiken in plaats van de tegenwoordig standaard schijfremmen, is er weinig aan te merken op de stopkracht van de Estrel Comfort. De wegligging is prima door het lage zwaartepunt dankzij de middenmotor, maar is toch ietwat aan de zware kant met 26,5kg.

Conclusie, je krijgt een goede waarde voor je centen met deze e-bike. De fiets is op een mooie en nette manier afgewerkt en presteert naar behoren. Voor deze Minerva Estrel Comfort betaal je €1.895, wat een zeer correcte prijs is.

Maar we moeten ook een kanttekening maken. Minerva is een kleine producent, die veelal werkt zonder vast dealernetwerk. Op gebied van service na verkoop en onderhoud, zal deze fiets op termijn minder goed scoren. Daarnaast heb je ook weinig zekerheden dat wisselstukken nog beschikbaar zullen zijn binnen 4 à 5 jaar. Dat verklaart deels ook de lagere prijzen.

Opmerking: al onze reviews gebeuren door onafhankelijke testers.

Meer info: Minerva

Minerva Estrel Comfort | E-BIKE

Weggevoel8.5
Looks7.5
Afwerking6
Onderhoud6.5
Comfort8
Motor7
Batterij7.5
Prijs-kwaliteit7.5
7.3 out of 10
Top! Middenmotor, Elegante fiets, Comfortabele rit Mweh... Traag reactievermogen motor bij vertrek, Gewicht, Lichten niet verbonden met batterij
Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend