Review

Review: Titici Flexy Gravel

“Rij waar je wil!” De Titici Flexy Gravel moet volgens de Italiaanse fabrikant elk terrein aankunnen. Daarom zochten we de meest grillige wegen van Luxemburg op om dit werkpaardje op de rooster te leggen. Kan deze opvallende gravel bike zijn beloftes waarmaken? Bekijk de conclusie van deze Titici Flexy Gravel helemaal onderaan dit artikel.

Je moet geen kenner zijn om te beseffen dat de Flexy Gravel van Titici een speciale fiets is. Zijn flinterdunne bovenbuis springt meteen in het oog. De carbon gravel bike heeft Titici’s PAT-technologie meegekregen. PAT staat voor Plate Absorber Technologie. Dit zorgt ervoor dat het frame verticaal flexibeler is en tot 18% meer schokken moet opvangen, maar toch zou de fiets in zijn geheel nog stijf genoeg moeten zijn. Een ritje met de Flexy Gravel zou dus comfortabel en sportief tegelijk moeten zijn. Of dat werkelijk zo is, gingen wij uittesten in de Luxemburgse heuvels.

De fietsen van Titici kan je volledig custom samenstellen. Onze fiets is uitgerust met de Sram Force schijfremmen en 1×11 groepset. De wielen zijn de Vittoria Elusion set en afgewerkt met 38mm Vittoria Terreno Wet banden. Dit is nog niet de maximumbreedte, want je kan er banden opleggen die tot wel 44mm dik zijn. Deze gravel bike is de standaardmaat M en het frame op zich weegt om en bij de 1 kg.
Bij Titici draait alles overigens rond customisation. Je kan je laten opmeten bij een Titici Dealer, die stuurt je maten dan door naar de fabriek waar ze de buizen volledig op jouw lengte maken. Onze testfiets is olijfgroen, maar je kan ook kiezen voor een blauwe of roze uitvoering.

Maar nu genoeg gepraat over wat er allemaal op de fiets zit. Het belangrijkste is hoe hij rijdt. De eerste kilometers zijn verhard en lopen op en af, zoals het bijna altijd loopt in Luxemburg. Hier wordt het meteen duidelijk dat de fiets stijf genoeg is. Hij stuurt en rijdt lekker, en dankzij de schijfremmen voel je je erg comfortabel in de afdalingen.

Nadat we warm gebold zijn, zoeken we de onverharde wegen op. Hier komt de Flexy Gravel echt tot zijn recht. Het ligt er droog bij dus het zijn pure gravelstroken zonder veel modder. Je merkt al snel dat de Plate Absorber Technologie (PAT) zijn werk doet. Je krijgt verrassend weinig schokken op deze onverharde wegen. Hij bolt comfortabel over het grind zowel bij de hoge snelheden op het vlakke als bij tragere snelheden bergop. Je voelt dat hij hiervoor gemaakt is. De uitspraak “Rij waar je wil!” is dus geen leugen.

We hebben erg genoten van de Flexy Gravel van Titici. Het is een fiets waar je op alle fronten kan van genieten. Zowel op harde als onverharde wegen. In vergelijking met andere gravel bikes rijdt hij gewoon echt comfortabeler, volgens ons. Wij raden hem zeker aan, al komt hij wel met een duur prijskaartje. De prijs van het frame begint bij 3490 euro. Voor een volledige fiets, afgewerkt met Sram Force betaal je 6250 euro. Dus ben je bereid om wat meer uit te geven en ben je op zoek naar een fiets die op alle vlakken tot zijn recht komt, dan is de Titici Flexy Gravel een aanrader.

Meer info: Titici

Titici Flexy Gravel | GRAVEL fiets

Functionaliteit8
Looks8
Afwerking7
Onderhoud7
Comfort9
Wishlist materiaal7
Prijs-kwaliteit7
Domeinexpert9
7.8 out of 10
Top! Uniek design, Customisation, Echte allrounder Mweh... Hogere prijskaartje voor de voorziene afwerking
Vorig artikelVolgend artikel
Nombre Media is een creatieve studio die verhalen vertelt aan de hand van beelden en in dit geval ook woorden. Volg Nombre Media op Facebook of Instagram.

Send this to a friend