Training

RGT Cycling, alternatief voor Zwift, is tijdelijk gratis voor iedereen

In reactie op de wereldwijde coronaviruspandemie heeft de virtuele fietstrainingsimulator RGT Cycling (Road Grand Tours Cycling) aangekondigd dat de premium (of betalende) software tijdelijk gratis te gebruiken is voor iedereen.

RGT Cycling is een rechtstreeks rivaal van Zwift en werkt hoofdzakelijk op dezelfde manier, maar wil vooral een realistische omgeving aanbieden waar de gebruikers in solo en met of tegen elkaar kunnen rijden. De fietssimulator bestaat sinds 2018 en de premium versie kost normaal gesproken $14,99 (zo’n € 14,00) per maand.

Volgens een persbericht heeft RGT het besluit genomen om zijn platform gratis aan te bieden nadat steeds meer fietsactiviteiten (in sommige landen zelfs verplicht) binnen plaatsvinden sinds de COVID-19 uitbraak in Europa.

“In een tijd waarin de focus op winst gemakkelijk zou zijn, zal dit aanbod van het gebruik van de premium features gratis toegang bieden aan iedereen en hopelijk enige steun bieden aan de fietsgemeenschap. RGT is opgericht om alle fietsers in staat te stellen om binnen op dezelfde manier te fietsen als buiten”, geeft RGT Cycling CEO Alex Serban mee.

“Nu de impact van COVID-19 over de hele wereld voelbaar is, is deze missie belangrijker dan ooit voor ons en nadat we hebben gezien hoe inspirerende gemeenschappen samenkomen om elkaar te steunen, werd het duidelijk dat we alles moesten doen wat in onze macht ligt om te helpen”.

Als advocaat van de duivel zouden we kunnen zeggen dat dit voor hen eerder een uitgelezen kans is om hun product te promoten en fietsliefhebbers te laten kennismaken met RGT, in de hoop om de gebruikers om te vormen naar betalende abonnees na de coronacrisis. Maar hoe je het ook draait of keert, dit is wel een uitgelezen kans om RGT gratis uit te proberen en bijvoorbeeld te vergelijken met Zwift.

Wil je RGT Cycling wel eens testen? Surf dan naar hun website om de app te downloaden en schrijf je in voor een gratis abonnement. Om toegang te krijgen tot Premium functies, moet je vervolgens een lege e-mail sturen naar [email protected] met hetzelfde e-mailadres als hetgeen waarmee je je hebt aangemeld.

RGT is beschikbaar voor Windows, Mac en Apple TV en werkt in combinatie met iOS- en Android-apps.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend