Events

Rij het WK-parcours van Innsbruck-Tirol 2018 op Zwift

Zwift Innsbruck-Tirol parcours 2018

Zwift, het online trainingsplatform met zijn virtuele wereld voor wielrenners heeft de krachten gebundeld met het organiserend comité van de UCI wereldkampioenschappen van 2018 op de weg en zal het parcours vrijgeven zodat jij en ik er ook gewoon op kunnen rijden.

Het Innsbruck-Tirol 2018 parcours op Zwift is 24 km lang. Elke ronde zal 7 keer gereden worden tijdens de WK wedstrijd bij de mannen en 3 keer bij de vrouwen.  Iedere ronde klimmen de renners zo’n 8 kilometer en rijden ze door het oude stadsdeel van Innsbruck, ‘de hoofdstad van de Alpen’. Een uniek en zwaar parcours dat zich dus uitstekend leent aan de klimmers in het peloton.

Het feit dat je nu vanop afstand het parcours tot in de kleinste details kan verkennen is vrijwel uniek, en deze methode van trainen zal steeds meer gebruikt worden door renners om zich specifiek voor te bereiden op een bepaalde rit of ronde. Hoe groter het gamma aan ritten uit het dagelijkse leven wordt op Zwift, hoe groter het belang zal worden van het trainingsplatform.

Dat vind ook Bernard Eisel. “Dit heeft het potentieel om baanbrekend te zijn voor de nationale ploegen,” zegt de Oostenrijkse profrenner van Team Dimension Data. “De renners die een hoofdrol zullen spelen op het WK gaan volgens mij zeker het parcours verkennen de volgende maanden, dat is normaal. Maar wat nieuw is, is de mogelijkheid om nu virtueel op geregelde basis te trainen op verschillende sleutelsegmenten van het parcours, en om zo te ontdekken wanneer het beste moment is om aan te vallen. Voor renners zoals mezelf, in een dienende rol, is het belangrijk om de kritieke punten van de wedstrijd te herkennen zodat onze kopmannen zich dan in de best mogelijke positie bevinden. En het zal eveneens super motiverend zijn om ons voor te bereiden met Zwifters uit de hele wereld naast ons”

Meer info: Zwift.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend