Kleding

Romain Bardet droeg retro Ekoi Legende “worsten”-helm in de Tour

Ekoi Legende Romain Bardet

Vroeger waren helmen geen verplicht nummer in het peloton, maar toch hadden sommige renners zo’n lederen worstenhelm op hun hoofd. Toegegeven het is geen zicht in vergelijking met de moderne helmen, en toch maakte Ekoi in een vlaag van nostalgie een moderne versie van die worstenhelmen.

De nieuwe Ekoi Legende heeft 28 ventilatiegaten zodat je het hoofd koel kan houden en zou eveneens getest zijn in de windtunnel. Naast het feit dat helm uiteraard niet langer uit leder gemaakt is, werd de helm verder gemoderniseerd met een extra polypropyleen bescherming aan de binnenkant. Daarnaast zijn de sluitingsriemen van een luchtdoorlatend materiaal gemaakt, zodat je het niet te warm krijgt op die plaatsen op je huid. De sluiting is magnetisch en kan je op 3 manieren aanpassen. Aan de achterkant van de Legende kan je de hoogte en breedte van de fit van de helm verstellen met een draaiknop.

De afwerking van de Ekoi Legende is prima want je krijgt onder andere drie verschillende diktes qua padding en om de retrostijl te behouden, een leren tas om je helm op te bergen. Om de afwerking compleet te maken is er ook een anti-insectennet voorzien om alles wat kan vliegen uit je helm te houden tijdens je rit.

Ekoi biedt een garantie van 5 jaar op deze nieuwe helm die overigens 230 gram weegt, en onderdeel is van de Premium lijn. De Legende is te verkrijgen in 9 verschillende kleurpatronen, waaronder zowel de Franse en Belgische nationale kleuren als wit, zwart, goud en de AG2R teamkleuren. De helm is te verkrijgen via de website van het Franse Ekoi zelf en is vanaf nu beschikbaar voor € 199,99.

Meer info: Ekoi

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend