Fietsen

Rossignol verkoopt TIME aan Franse e-bike startup

Groupe Rossignol kondigt de verkoop van Time aan. Dit is geen volledige verrassing, want we schreven hier al eerder over in maart. Maar toen zag het er naar uit dat ook een volledige stopzetting van Time tot de mogelijkheden hoorde. Het feit dat het iconische fietsmerk nu toch niet zou ophouden met te bestaan kan dus als positief aanschouwd worden, al is het afwachten wat de plannen zijn van de jonge overnemer.

WhaTTfornow, een e-bike startup die sinds vier jaar actief is en vooral gespecialisserd is in sportieve fietsen, blijkt de overnemer te zijn. Volgens het persbericht van Rossignol omvat de verkoop alle activiteiten van Time, waaronder de productie van carbon frames en vorken, evenals de Time pedalen die in de Rossignol-fabriek in Nevers, Frankrijk, worden geproduceerd. Rossignol blijft wel eigenaar van de fabriek in Nevers en zal de pedalen voor WhatTTfornow produceren. De deal zou in de zomer afgerond moeten zijn.

Time’s gepatenteerde RTM technologie voor het vervaardigen van fietskaders.

“Ondanks de aanzienlijke investeringen in Time sinds de overname in 2016, is het merk er niet in geslaagd om de kritische omvang te bereiken die het in staat stelt om zich duurzaam op te stellen in het kader van de Groupe Rossignol”, was te lezen in het persbericht.

“Naast de financiële en sociale garanties van de koper, werd Rossignol verleid door de wil van WhaTTfornow, en zijn oprichter François Guers, om het merk Time te bestendigen en te ontwikkelen. WhaTTfornow is een zeer innovatieve startup in de nieuwe generatie van e-bikes en sluit meer in het algemeen aan bij de wens van de regio Auvergne-Rhône-Alpes om een “Fiets van de Toekomst”-sector te consolideren en te ontwikkelen, die Rossignol zal ondersteunen, door middel van zijn fietsactiviteiten.”

Met deze verkoop richt Rossignol zijn pijlen opnieuw op de andere fietsactiviteiten binnen de groep, het merk Felt voor race- en triatlonfietsen, en Rossignol voor mountainbikes en elektrische fietsen.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend