Becycled nieuws

Sam Vynckier van Becycled is Student-Ondernemer van het Jaar

Tijdens de eerste editie van de SESSY (Student Entrepreneur & Student Startup of the Year) Awards verkozen jury en publiek CEO Sam Vynckier als ‘Student-ondernemer van het Jaar’ uit zes finalisten. De oprichter van Becycled is 24 jaar oud en woont momenteel in Roeselare.

Sam Vynckier combineert zijn onderneming met zijn studies Master Sportmanagement aan de Université Catholique de Louvain. “Het is een bijzondere combinatie, maar met de juiste inzet, motivatie en wat opofferingen is alles mogelijk. Tijdens het semester focus ik mij 90% op mijn bedrijf en 10% op mijn studies, tijdens de examenperiode is dat net omgekeerd. Die focus is alleen mogelijk dankzij mijn student-ondernemerstatuut aan de UCL en door initiatieven zoals Start it @kbc en Yncubator.”, aldus de student-ondernemer van het jaar.

Met deze titel is Sam Vynckier de uitverkoren kandidaat om België te vertegenwoordigen tijdens de internationale finale van de ‘Global Student Entrepreneur Awards’, waar hij het op zal nemen tegen de beste student-ondernemers uit 49 andere landen. De finale gaat door in Frankfurt op 26 en 27 april waarbij de winnaar aan de haal gaat met €20.000 prijzengeld. Sam Vynckier, oprichter Becycled: “Ik ben zeer tevreden met deze Belgische titel, maar Student-Ondernemer van de wereld zou natuurlijk nog meer deuren openen. Het prijzengeld zou ik investeren in mijn onderneming en een deel ervan zou ik weggeven aan een goed doel, zoals ‘World Bicycle Relief’ of ‘Qhubeka’.”

De prijs voor ‘Student Startup van het Jaar’ ging naar Covevent, vertegenwoordigd door Jean-Benoit Henry de Hassonville. Hij is een twintigjarige student Burgerlijk Ingenieur die eveneens aan de Université Catholique de Louvain studeert.

Becycled maakt deel uit van de incubator Start it @kbc, dat innovatief en schaalbaar ondernemerschap ondersteunt, en van Yncubator, dat jonge student-ondernemers in Waals-Brabant vooruit helpt.

De SESSY Awards is een organisatie van UStart Belgium, Entrepreneurs’ Organization en haar partners P&V Assurances, Deloitte, Young Entrepreneurs of Tomorrow en Agence pour l’Entreprise et l’Innovation. UStart Belgium spreekt van een geslaagde eerste editie met zes sterke finalisten uit vijf verschillende onderwijsinstellingen. Het bewijst volgens hen dat student-ondernemerschap meer en meer begint te leven in België, maar er is nog veel ruimte voor verbetering in vergelijking met andere Europese landen. De cijfers liegen er immers niet om. UStart hoopt met de SESSY Awards studenten aan te zetten om de stap richting ondernemerschap te zetten.

Over Becycled
Becycled is de online marktplaats voor al jouw fietsen en toebehoren. Particulieren en lokale fietshandelaars kunnen er nieuw of tweedehands fietsmateriaal op kopen en verkopen. De website werd gelanceerd in 2015 door student-ondernemer Sam Vynckier, en is een product van V4More CVBA. Met meer dan 2.000 geregistreerde gebruikers en honderden online producten is Becycled goed op weg om hun visie waar te maken: ‘koop online en toch lokaal’ & ‘fietsen hoeft niet duur te zijn’. Voor meer informatie: www.becycled.be en @becycled

© Start it @kbc

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend