Koopadvies

Schakel je over naar een elektrische fiets? Dit moet je weten!

Een elektrische fiets is beter voor het milieu en een oplossing voor het fileprobleem. En er zijn nog meer voordelen!

Denk je eraan om een elektrische fiets te kopen? Voor je naar de fietsenwinkel holt, lees je best even dit artikel. Van de voordelen tot een verzekering: een elektrische fiets heeft straks geen geheimen meer voor jou!

De elektrische fiets wint aan populariteit. Zo werden er vorig jaar in België ongeveer 220.000 exemplaren verkocht. De elektrische ondersteuning maakt van deze fiets een verleidelijk alternatief voor een klassieke tweewieler. Je hoeft jezelf niet in het zweet te werken om op je bestemming te geraken. En er zijn nog meer voordelen! Je doet aan sport, helpt om de verkeersproblematiek op te lossen en draagt je steentje bij aan het milieu. Ben je van plan om binnenkort over te schakelen van een gewone naar een elektrische fiets? Dan zetten we de basics alvast even op een rij. Lees snel verder!

Een elektrische fiets: waar begin je?

Er bestaan 3 soorten fietsen met elektrische ondersteuning: een elektrische fiets (met een vermogen lager dan 250 W), gemotoriseerde fietsen (met een vermogen lager dan 1000 W) en speed pedelecs (met een vermogen lager dan 4000 W). Elke categorie heeft specifieke regels. Zo heb je voor een elektrische fiets geen rijbewijs nodig, voor een speed pedelec wel. Je goed informeren is dus de boodschap. Bekijk zeker ook dit lijstje met dingen waarop je moet letten bij aankoop van een elektrische fiets en ga met kennis van zaken langs in de fietsenwinkel.

Voor een gewone elektrische fiets heb je geen rijbewijs nodig

Een fietsverzekering: doen of niet?

Je hebt je keuze gemaakt en de elektrische fiets van je dromen staat in je garage. Je maakt gezellige fietstochtjes in het groen of gebruikt de fiets om vlot op ‘t werk te geraken. Maar wat als je onderweg pech krijgt? Of erger: wat als je elektrische fiets gestolen wordt? Het is slim om je (dure) nieuwe fiets te verzekeren. Bovendien zijn fietsverzekeringen tegenwoordig zeer betaalbaar. Je beschermt je fiets tegen diefstal, materiële schade, lichamelijk letsel van de bestuurder en passagiers en voor pechverhelping. Zo ga je steeds met een gerust gevoel de baan op.

Ethias biedt met Bike & More een zeer volledige fietsverzekering aan tegen een betaalbare prijs. Bekijk hier alle voordelen van Ethias Bike & More.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend