Fietstoerisme

Schilderachtige fietsroute van Parijs naar de zee

We fietsen met z’n allen steeds vaker en fietsvakanties dicht bij huis kregen door de Covid-19 pandemie een mooie boost. Daarom dat deze nieuwe fietsroute langs de Seine van maar liefst 420 km lang een welgekomen aanvulling is op het Franse fietsroutenetwerk. La Seine à Vélo zag in 2020 het levenslicht en loopt van Parijs naar Le Havre of Deauville in Normandië. Fietsers maken onderweg kennis met het culturele, historische en industriële erfgoed van de verschillende regio’s langs deze route.

De route doorkruist heel wat leuke steden, waaronder Seine-Saint-Denis, Hauts-de-Seine, Yvelines, Val-d’Oise, Eure, Seine-Maritime en Calvados. De hoogtepunten van La Seine à Vélo zijn volgens de route’s website, de Notre-Dame de Paris, het strand van Le Havre en Les Planches de Deauville. Al krijg je daarnaast nog een resem andere knappe architectuur te zien met de grote kathedralen van Parijs en Rouen, de abdij van Jumièges en de volgende kastelen: Château de Malmaison, Château de La Roche-Guyon en Château Gaillard aux Andelys.

Mantes-la-Jolie - La Seine à Vélo
Mantes-la-Jolie – © David Darrault/La Seine à Vélo

France Vélo Tourisme presenteert op haar website duizenden kilometers aan fietsroutes en bijna iedere route beschikt over een speciale website met gidsen en praktische informatie over accommodatie, eten en dienstverlening. Zo kreeg La Seine à Vélo ook een eigen website met info over de route, waaronder een overzicht van de verschillende etappes, inclusief beschrijvingen van de moeilijkheidsgraad en toegankelijkheid, compleet met kaarten en GPX bestanden.

De website van La Seine à Vélo biedt een mooie inkijk in de beleving van deze prachtige streek met leuk beeldmateriaal. Je krijgt er een goed idee van wat er allemaal te beleven valt op het platteland van Ile-de-France en Normandië. Ook worden de bezienswaardigheden langs de route beschreven, zoals de Street Art Avenue langs het kanaal Saint-Denis, waar kunstenaars zich mochten uitleven op de muren op en rond de Seine. Kunstliefhebbers kunnen dan weer een bezoek brengen aan het huis en de tuin van Claude Monet in Giverny, een van de grondleggers van het impressionisme.

Street Art Avenue - La Seine à Vélo
Street Art Avenue – © David Darrault/La Seine à Vélo
Château Gaillard aux Andelys – © David Darrault/La Seine à Vélo
Ergens langs de oevers van de Seine – © David Darrault/La Seine à Vélo

Voor meer informatie kan je hier de website van La Seine à Vélo bezoeken.

Bron: Lonely Planet

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend