Elektronica

Shimano neemt de Pioneer fietsproducten over

Pioneer, de Amerikaanse electronicaproducent, kondigde op zijn website aan dat het zijn Cycle Sport producten overdraagt aan Shimano, waardoor de Japanse fietsonderdelenreus alle powermeter technologie krijgt. Pioneer neemt dus afscheid van de wielerwereld na iets meer dan 5 jaar.

Hoewel de uitstap richting de fietsen als vreemd aanschouwd werd, kunnen we er niet van onderuit om te zeggen dat de producten wel goed waren. De vermogensmeters leverden zeer gedetailleerde data op over iedere geleverde trap, met een volledige app en een analysesysteem in de cloud, met een fietscomputer en meer. Daarnaast was de link met Shimano nooit ver weg, aangezien zij voornamelijk gefocust waren op de cranks van het Japanse bedrijf.

De verkoop van Pioneer fietsproducten stopt eind maart 2020. Maar Cyclo-Sphere zal beschikbaar blijven tot aan de overgang naar Shimano’s diensten. Daarnaast plant Shimano om producten, online diensten en applicaties te ontwikkelen met de verworven Pioneer Cycle Sports technologie en omgekeerd wil het de ontwikkelde Shimano diensten vervolgens aanbieden aan de huidige gebruikers van Pioneer fietsproducten.

Hoe zit het met de ondersteuning van Pioneer producten?

Voorlopig blijven Pioneer fietsproducten beschikbaar voor verkoop via de website van Pioneer en via de dealers. Daarnaast blijft Pioneer de garantie uitoefenen van producten binnen de garantieperiode en daarna voor een meerprijs. Vragen kunnen nog steeds tot de support van Pioneer gericht worden.

De fietscomputers en powermeters van Pioneer blijven uiteraard gewoon werken zoals dat zou moeten. Maar hoe het zit met verdere firmware updates voor de toestellen is nog niet duidelijk.

Bron: pioneerelectronics.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend