Kleding

Shimano S-Phyre RC9 en XC9 raceschoenen 2017

Shimano introduceert met de S-Phyre lijn zijn nieuwe topmodellen binnen het wielrennen en het mountainbiken. Voor het wielrennen gaat het over de RC9 schoenen en voor het mountainbiken is de XC9 het nieuwe vlagschip.

Tussen de Shimano schoenen vond je tot op heden geen modellen met een Boa sluiting of een gelijkaardige optie, maar nu brengt de constructeur daar dus verandering in. De S-Phyre maakt de afwezigheid van Boa sluitingen in vorige modellen goed door er zelfs 2 te gebruiken op dit topmodel.

Shimano-S-Phyre-RC9-2017-1

De S-PHYRE RC9 schoen is in 2016 uitvoerig getest door Team Giant-Alpecin. De buitenkant is gemaakt van soepel, stretchbestendig en zeer ademend Teijin Avail microfiber synthetisch leer, met geperforeerde ventilatieopeningen en is eendelig vormgegeven. Zoals eerder vermeld koos Shimano als sluitmechanisme voor twee onafhankelijke BOA IP1’s met draadveter.  Het gewicht van de RC9 schoen is 232g en hij heeft een super stijve carbon zool. De S-Phyre RC9 is verkrijgbaar in ‘Shimano’-blauw, zwart, wit en fluor geel tussen maat 36-48, inclusief halve maten en brede fitting opties.


De S-Phyre XC9 biedt mountainbikers dan weer een nieuwe top schoenkeuze. De XC9 combineert de voordelen van een wegschoen, met maximale krachtoverbrenging én de kwaliteiten die nodig zijn voor een ruige off-roadervaring. De zool (gemaakt in samenwerking met Michelin) minimaliseert het gewicht tot 325 gram voor een maat 42. Daarnast biedt de zool meer tractie op alle soorten terrein in combinatie met SPD-pedalen. Vervolgens zorgen asymmetrisch gepositioneerde studs voor grip, en samen met de optionele 18mm spikes kan je met de XC9 ook in extreme omstandigheden uit de voeten.


De prijs is nog niet bekend gemaakt, maar de race- en mountainbikeschoenen zijn vanaf november 2016 beschikbaar.

© Shimano

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend