Kleding

Sidi presenteert Python schoenen in limited-edition Sixty serie

Met Sidi Sixty viert het Italiaanse gespecialiseerde schoenenmerk zes decennia van succes op de fiets met een gedurfde limited-edition fietsschoen, genaamd de Python.

Gebaseerd op de schoenenserie die het zestig jarig bestaan viert van het bedrijf en eind vorig jaar debuteerde, neemt deze schoen de geavanceerde constructie en carbonzool van de Sixty over, maar dan met een reptielenprint eraan toegevoegd.

De materiaalmix voor deze schoen is bijna net zo exotisch als de nep slangenleder afwerking. De ventilatie van de schoen gebeurt onder andere door de bovenkant gemaakt van lasergeperforeerde TechPro microvezel. De luchtstroom wordt dan weer verbeterd via de ventilatie in de zool, dat bijgeregeld kan worden via een schuifmechanisme.

Voor de krachtoverbrenging rekent de Sixty reeks op een carbon zool en Sidi’s sluitsysteem met verbeterde Tecno-4 Plus-bevestigingsknoppen zorgt voor een zeer gelijkmatige verdeling voor een comfortabele spanning, waardoor krampen of pijnlijke punten op je voet tijdens een lange rit worden voorkomen.

Sidi geeft niet mee hoeveel exemplaren er van deze limited Python edition gemaakt zullen worden, maar de prijs is vergelijkbaar met de huidige Sixty celebrate edition schoenen, namelijk € 369.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend