Elektronica

Sigma Topline fietscomputers 2016

Sigma stak onlangs hun gehele Topline fietscomputerreeks in een nieuw jasje en introduceert hierbij hun 2016 serie van de Topline modellen. De vernieuwing zit vooral in een herwerking van het design van de computers, en een meer gebruiksvriendelijke software.

Voor de Topline 2016 serie zijn de computers dunner geworden met kleinere randen, daarnaast kregen ze grotere schermen. De nieuwe fietscomputers ogen nu toch wel wat moderner dan hun voorgangers. Het is eveneens goed te zien dat Sigma het strakke ontwerp van de Pure fietscomputers heeft toegepast op hun Topline modellen.

De houders volgen de nieuwe designstijl en zijn smaller geworden. Nieuwe klikmagneten voor spaken kunnen nog eenvoudiger worden gemonteerd en zonder gereedschap weer worden gedemonteerd. De STS-snelheids- en trapfrequentiezenders zijn nu draaibaar en kunnen zo beter op de magneten worden uitgelijnd, voor een optimale signaaloverdracht op elke vork.

Het Duitse Sigma biedt hun nieuwe reeks in 6 modellen aan, 3 instapmodellen voor de sporadische recreatieve fietser en 3 sportieve modellen voor de meer doorwinterde wielerfanaten. De opties gaan van de BC 5.16 tot de BC 23.16, waarbij het eerste cijfer op het aantal beschikbare functies op het toestel slaat en het tweede cijfer op het seriejaar (Topline 2016).

De drie instapmodellen van de Topline collectie hebben eenvoudigweg één knop voor de bediening. Behalve het goedkoopste model, de BC 5.16, zijn alle modellen ook beschikbaar in een draadloze versie.


De sportieve modellen kunnen gekoppeld worden aan jouw (Android) smartphone met de gratis SIGMA LINK app voor uitgebreide instellingen en uitlezen van ritgegevens. Dat uitlezen verloopt overigens via NFC.
Alle top-features van de Topline 2016 zijn gecombineerd in de BC 23.16. De beste optie van Sigma geeft je de mogelijkheid om je wattages af te lezen, beschikt over rondetijden inclusief gedetailleerde ronde-analyse en heeft sensoren voor hoogte, cadans en hartslag. Tot slot beschikken alle topmodellen ook over een geschatte aankomsttijd (ETA), een mooie extra voor fervente fietsers.


De prijs begint bij € 18,95 voor de BC 5.16 en gaat tot €129,95 voor de BC 23.16.

© Sigma Sport

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend