Fietsen

Specialized lanceert nieuw e-bike merk: Globe

Specialized kondigde dinsdag een nieuwe lijn e-bikes aan onder het merk Globe, een merknaam die Specialized in het verleden eerder heeft gebruikt voor stadsfietsen. Het bedrijf zei Globe dat het onafhankelijke fietsenwinkels hiermee zal laten concurreren met D2C (rechtstreekse verkoop aan de consument, nvdr.) e-bike merken.

Globe wordt een nieuwe business unit en een uitbreiding van het merk Specialized, dat zich zal richten meer plezier in het buurtleven te brengen en dat terwijl het aantal auto-, vrachtwagen-, en SUV-verplaatsingen die nodig zijn voor het dagelijks vervoer hierdoor gereduceerd worden.

Het bedrijf zei dat het van plan is om eind 2022 te beginnen met het opnemen van bestellingen en de eerste fietsen begin 2023 te leveren. Specialized heeft momenteel slechts één foto vrijgegeven van een Globe e-bike met fietstassen voor en achter, een verlengde bagagedrager achter, dikke banden en wat een achterwielnaafmotor lijkt te zijn.

We zijn benieuwd hoe het Amerikaanse bedrijf dat recent nog een D2C-model uitrolde voor hun eigen merk, dit Globe zal positioneren op korte en op lange termijn.

Bron: Bicycle Retailer & Industry News

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend