Kleding

Specialized S-Works Prevail 2017: frisser en sneller

De Specialized S-Works Prevail staat erom bekend een van de beste helmen in het profpeloton te zijn. Met de Prevail koop je een helm die op vele fronten gebruikt kan worden, dat zien we ook in het gebruik ervan bij renners. Je ziet de Specialized helm het hele jaar door, tijdens de koude voorjaarskoersen tot de warme Alpen cols tijdens de Tour de France.

Bij Specialized dachten ze dan ook: ‘tijd voor een make-over van onze Prevail.’ We kunnen de Prevail al 5 wielerseizoenen op de hoofden van o.a. Boonen, Contador en Sagan hun ding zien doen. En terwijl deze helm ondertussen 5 jaar oud is, kan hij nog perfect mee met de concurrentie. Dat is op zich wel mooi.

Een van de redenen waarom de helm zo geliefd is bij renners en wielerliefhebbers is zijn vederlichte gewicht, met 198g voor een maat M. Maar die lijn trok Specialized niet helemaal door met de nieuwe Prevail, die 205g weegt voor maat M. Het gebeurt niet vaak dat we het gewicht van wielermateriaal zien stijgen, maar het Amerikaanse fietsmerk meent dat de verbeteringen op andere fronten opwegen tegen de weinige extra grammen. Zo verbeterde de S-Works Prevail zich op vlak van ventilatie en aerodynamica. Specialized beweert zelfs dat de nieuwe versie van hun meest gebruikte helm zo’n 6 seconden sneller is op 40km afstand.

specialized-s-works-prevail-achterkant
© nutri-cycles.com

Waar zit het verschil nu tussen de nieuwe Prevail en de huidige? Dat zit eerst en vooral in de vorm van de helm. Wanneer je de fietshelm van de zijkant bekijkt, dan merk je dat de nieuwe versie iets ronder is en wat dieper over je hoofd zit. Hij sluit rondom je hoofd heel fijn aan, net dat tikkeltje beter dan zijn vorige uitvoering. De Prevail is ook net iets breder, wat de luchtstroom ten goede zou komen en deze helm dus sneller maakt. De riempjes en het systeem om de maat fijn te stellen zijn niet veranderd. Vervolgens is de horizontale opening aan de voorkant is een klein beetje smaller geworden, en we merken ook op dat de vorm van de ventilatiegaten is aangepast.

specialized-s-works-prevail-1-vs-prevail-2
© nutri-cycles.com

Tot slot is de esthetica van zo’n helm ook niet te onderschatten, en naar welke versie onze voorkeur gaat? Hier merken we vooral verdeeldheid op, het bekende gezicht van de vorige Prevail is wat weg en dat voelt toch wat vreemd aan. Maar oordeel vooral zelf, want die helm hoort uiteraard op jouw hoofd thuis!

Wat die nieuwe Specialized S-Works Prevail nu zal moeten kosten, dat weten we nog niet. Maar we gaan er van uit dat hij niet goedkoper zal zijn dan de huidige versie, die € 259,99 kost momenteel.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend