Fietsen

Startup maakt stadsfiets van gerecycleerde Nespresso-cupjes (+video)

De Zweedse startup Vélosophy heeft in samenwerking met Nespresso een stadsfiets ontwikkeld die gemaakt is van 300 gerecycleerde Nespresso koffiecapsules. Het bekende koffiemerk wil hiermee een bijdrage leveren aan de circulaire economie voor een betere planeet. Er worden namelijk ieder jaar wereldwijd zo’n 56 miljard koffiecupjes weggegooid na éénmalig gebruik. Dat zou zomaar eens 186 miljoen fietsen kunnen opleveren, indien er geen enkele cup verloren zou gaan.

De RE: CYCLE stadsfiets is het idee van Jimmy Östholm, een voormalig IKEA-communicatiemanager die met zijn startup Vélosophy fietsondernemer werd. Hij vond zijn inspiratie in de al bestaande recyclagecampagnes van Nespresso, waarbij gebruikte koffiecups een nieuwe bestemming vinden in Zwitserse zakmessen, luxe pennen en zelfs nieuwe koffiecapsules.

Zoals je zelf wel kan inbeelden is het geen sinecure om het lichte aluminium van de koffiecups om te zetten in een materiaal dat stijf genoeg om een veilige stadsfiets mee te maken. Dat ondervond ook
Östholm, “De ontwikkeling van de fiets heeft zo’n twee jaar geduurd, maar het was geen ‘rocket-science’.”

Vélosophy verkoopt haar fietsen enkel direct via hun eigen website, vooral om kosten te besparen volgens Östholm, die het een en ander leerde over kosten besparen bij IKEA. Dankzij deze tactiek kan Vélosophy bij iedere fiets die het verkoopt een fiets schenken aan een schoolmeisje in Ghana.

Op de RE: CYCLE stadsfiets van Vélosoophy kan je een paar verwijzingen vinden naar de koffiecapsules van Nespresso. De paarse kleur van het frame is de kleur van de favoriete Arpeggio-smaak van het koffiemerk. De mand aan het stuur bevat twee koffiebekerhouders en de bel ziet er als een koffiecup uit.

Geïnteresseerd in de RE: CYCLE? Wel de fiets is online te verkrijgen voor € 1.290.

Bron: Tweewieler

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend