Training

Strava voorspelt wanneer je jouw goede voornemens op zal geven

Net zoals je jaarlijks met Nieuwjaar de goede voornemens hebt, is er ook de ‘Quitter’s Day’, dat is de dag waarop je jouw goede voornemens al opnieuw opgeeft. En die dag komt er al heel snel aan…

Je plant om dit jaar wél wekelijks of dagelijks te gaan sporten en dat vraagt wat moeite. Hoeveel karakter hebben we gemiddeld alvorens we opgeven? Niet veel blijkbaar, want voor 2020 voorspelt Strava dat de Quitter’s Day op zondag 19 januari zal vallen.

Indien je zelf bij de groep opgevers hoort, terwijl je wel ieder jaar goede voornemens hebt en doelen uitstippelt, dan zijn onderstaande tips misschien wel iets voor jou.

1. Rij met vrienden of in groep

Volgens de data van Strava houden mensen die samenrijden met andere fietsfanaten het langer vol. Het geeft je een zeker verantwoordelijkheid en motivatie, maar kan je ook enig schuldgevoel geven als je jouw fietsmaatje in de steek laat.

2. Continuïteit is de sleutel tot succes

Probeer elke week minstens 3 keer te sporten, die consistentie kan resulteren in een verdubbeling van je totaal aantal activiteiten over een volledig jaar.

3. Ga met een doel aan de slag

Werk naar een specifiek en realistisch haalbaar doel toe, want dat zal je motiveren om verder te blijven doen. Specifiek wil zeggen dat het iets verder moet gaan dan gewoon ‘meer of langer fietsen’, koppel dus ook effectief een afstand of aantal trainingsuren aan je voornemens. Zo kan je eveneens je vooruitgang bijhouden gedurende het jaar.

Bron: BikeRadar

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend