Fietsen

Structure Cycleworks met agressief ogende WTF enduro voorvering

Het Canadese Structure Cycleworks wil graag haar innovatieve voorvorkophangsysteem commercialiseren met de Structure SCW1 enduro mountainbike. En zoals je misschien al kon zien, zal de look van het WTF voorveringssysteem niet meteen voor iedereen weggelegd zijn. Maar de Canadezen hopen dat de prestaties de mensen zullen overtuigen in plaats van de ‘looks’.

De SCW1 is voorzien van 27,5″ wielen en heeft een veerweg van 150mm voor en achter, gecontroleerd door DVO Topaz T3 veringen. De standaard uitgeruste SWC1 met WTF voorvork en veringen inbegrepen weegt 14,1kg.

Maar waarom dat nieuwe voorvorkophangsyteem? WTF is een afkorting voor ‘Without Telescoping Fork’ en misschien ook wel een beetje voor je eerste reactie wanneer je een fiets uitgerust met dit systeem ziet. Volgens Hull van Structure Cycleworks moet je soms van nul durven opnieuw beginnen om iets beter te maken dan wat vandaag courant is. Wanneer de veerweg volledig is ingedrukt, dan is de wielbasis een stuk langer dan bij de traditionele hydraulische voorvorken. De reden hiervoor is een verschil van 8 graden tussen beide systemen. Dit zou een betere stabiliteit moeten opleveren wat vervolgens leidt tot meer controle en meer snelheid. Een goede zaak dus.

Ben je niet bang van de mening van anderen, de niet bewezen prestaties van de fiets of van een fiets aan te kopen van een klein Canadees bedrijf? Dan is dit misschien wel het systeem dat je zoekt om het verschil te maken op de andere mountainbikers. De frameset met het absurde ophangingssysteem wordt verkocht voor € 3.990 ($ 4.400) op de website van Structure Cycleworks.

Meer info: Structure.bike

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend