Nieuws

Team Dimension Data rijdt met BMC fietsen in 2019

Team Dimension Data rijdt met BMC in 2019

De kogel is door de kerk, BMC blijft toch als fietsmerk in de World Tour maar dan wel aan de zijde van Team Dimension Data. Het team met Mark Cavendish in de rangen gaat dus niet verder met Cervélo.

Het Canadese Cervélo zou volgens de geruchtenmolen verder gaan met Team Sunweb in 2019. Het team van onder andere Tom Dumoulin zou dan weer afstand doen van Giant, want dat fietsmerk zou opteren voor de nieuwe CCC World Tour formatie met Greg Van Avermaet als speerpunt.

BMC tekent een deal voor 3 jaren met Team Dimension Data en dus scheiden de wegen tussen BMC en Jim Ochowicz (teammanager BMC Racing Team) na een jarenlange succesvolle samenwerking. Het is dus goed mogelijk dat Julien Vermote en Mark Cavendish volgend seizoen te zien zullen zijn op de nieuwe BMC Timemachine Road.

“We zijn erg blij dat we de krachten bundelen met BMC Switzerland in een belangrijke stap voorwaarts voor de toekomst van onze ploeg,” aldus Doug Ryder, Dimension Data teammanager.

“BMC’s fantastische palmares spreekt voor zich, en om beroep te kunnen doen op hun toonaangevende technologie vanaf 2019, dat zal ons consistent op een hoog niveau laten presteren tussen de beste World Tour ploegen. We zijn een ploeg die, mede door onze hoofdsponsor Dimension Data, gefocust zijn op innovatie dankzij baanbrekende technologie. En de toevoeging van BMC aan onze ploeg voelt daarom zeer natuurlijk aan. Onze gedeelde missie staat op eenzelfde lijn door te geloven dat ‘fietsen levens veranderen’, dankzij Qhubeka (het goede doel dat de wielerploeg steunt), en we zijn dan ook erg blij dat BMC deze tocht verder zet met ons. Andy Rihs heeft een onuitwisbare stempel gedrukt op onze sport, en het is dan ook een genoegen om het team te zijn dat zijn nalatenschap en zijn passie voor de sport kan eren.”

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend