Onderdelen

Team Movistar schakelt over naar SRAM na 37 jaar met Campagnolo

De unieke, bijna 40 jaar durende, samenwerking tussen Movistar en Campagnolo is op zijn einde gelopen. In 2020 verandert de WorldTourformatie van sponsors voor de groepsets en wielen van hun racefietsen. Het team kiest vanaf nu voor SRAM voor de groepsets en voor Zipp, een merk uit het portfolio van SRAM, voor de wielsets.

Voor een overzicht van alle racefietsen en het materiaal uit het WorldTour peloton 2020 kan je altijd hier terecht.

Ploegmanager Unzue wist te zeggen dat deze verandering nodig was om als team vooruit te gaan. “Na 37 jaren veranderen we naar SRAM en Zipp, dit is een historische verandering waar wij niet licht over gaan, maar we zien een grote opportuniteit in de samenwerking met de technologische leiders in aandrijving en wielen.”

Zowel de mannen als de vrouwen van Team Movistar zullen rijden met SRAM Red AXS 12-speed draadloze groepsets, aangevuld met het volledige gamma van de Zipp Firecrest en NSW wielen. De vrouwen kiezen voornamelijk voor een 48/35 vertanding vooraan, terwijl de mannen eerder voor 50/37 opteren. Beide teams geven de voorkeur aan een 10-33 cassette. Daarnaast gaat het team nu volledig voor schijfremversies van hun Canyon racefietsen.

Na bijna 4 decennia neemt de Spaanse ploeg afscheid van Campagnolo, nadat ze onlosmakelijk verbonden waren met elkaar sinds 1983, toen de ploeg nog Reynolds heette.

Campagnolo ziet zijn aandeel in het WorldTour peloton nog krimpen, want slechts 3 ploegen van de 19 verkiezen nog de Italiaanse specialist in aandrijving voor fietsen. Die ploegen zijn UAE-Team Emirates, Cofidis en Lotto-Soudal.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend