Fietsen

Team Wanty – Groupe Gobert naar de Tour met nieuwe Cube Aerium TT C:68

Cube Aerium TT C:68

Team Wanty-Groupe Gobert rijdt binnenkort de Tour de France en daar staat in de derde etappe een ploegentijdrit en in de twintigste rit een individuele tijdrit op het programma. Tijd om de renners van Wanty te soigneren dacht Cube, want die rijden op de nieuwe Cube Aerium TT C:68 tijdens de Tour.

De Aerium TT C:68 bestond al binnen het Cube gamma maar was op triatlon gericht. Die triatlonfietsen dienen niet te voldoen aan de UCI-richtlijnen, die zijn meestal specifiek en mogen niet gebruikt worden tijdens officiële wielerwedstrijden. Nu heeft Cube dus de Aerium onder handen genomen zodat deze past binnen de UCI-richtlijnen. Alleen zo eenvoudig was het niet, want elk deel werd opnieuw ontworpen om te voldoen aan die richtlijnen.

Zoals bij iedere tijdritfiets is aero een belangrijk aspect in het ontwerp, en dat was hier niet anders. De fiets werd dan ook uitvoerig in de windtunnel getest. De UCI heeft sommige van haar regels wat versoepelt voor de tijdritfietsen, en daar kon deze Cube Aerium dus van profiteren. Zo kon de Twin Head Tube bij het balhoofd overgenomen worden van de triatlonfiets, maar wel licht aangepast voor die UCI-richtlijn alweer. Voor de rest werd de fiets uitgerust met schijfremmen en is hij afgemonteerd met een Dura Ace Di2 groepset. De wielen zullen wel vervangen worden door Fulcrum wielen, aangezien dat de materiaalpartner van Team Wanty-Groupe Gobert is.

Meer info: Cube

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend