Toplijsten

Top 10 meest succesvolle racefietsen uit 2015

Als het op de beste koersfietsen aankomt, dan is er veel voer voor discussie. Maar welke racefietsen waren het meest succesvol in het profpeloton, gedurende het wielerseizoen van 2015? Hieronder een subjectieve weergave van onze top 10 racefietsen.

10. BMC TIMEMACHINE TMR01

9. RIDLEY NOAH SL

8. SPECIALIZED VENGE

7. SCOTT FOIL

Giro d'Italia 2015 - team time trial: Michael Matthews (Orica-GreenEDGE) Scott Foil
Hier zorgde Michael Matthews voornamelijk voor het mooie weer, maar de Foil mist nipt plaats 6. Hij heeft hetzelfde aantal overwinningen als nummer 6, alleen zitten daar minder World Tour zeges tussen.

6. MERIDA SCULTURA

Jan Polanc
Merida werkte de Scultura bij voor 2015 en het leverde enkele mooi resultaten op. Jammer genoeg zat daar geen enkele eendagskoers bij.

5. BMC TEAMMACHINE SLR01

Onder het motto, als hij goed genoeg is voor Greg Van Avermaet én Philippe Gilbert, dan moet hij wel echt goed zijn. Daarnaast zorgde deze fiets voor heel wat overwinningen, onder andere dankzij bovenstaande 2 renners…

4. CANYON AEROAD CF SLX

Het seizoen van 2015 reed Kristoff een ongelooflijk palmares bij elkaar en behaalde maar liefst 20 overwinningen op deze fiets! Maar ook zijn ploegmaten bij Katusha en de renners van Movistar deden meer dan hun duit in het zakje.

3. PINARELLO F8

De winnaar van de Ronde van Frankrijk in 2015, Chris Froome en zijn ploegmaten bij Team Sky schitterden een volledig seizoen op deze fiets en met succes, want de Dogma F8 haalt de 3e plaats in dit prestigieuze lijstje.

2. CANYON ULTIMATE CF SLX

Het lichtere model van Canyon leverde blijkbaar nog betere resultaten op dan zijn snellere broertje, de Aeroad CF SLX, dat ook de lijst haalde. Zowel Katusha als Movistar zullen tevreden zijn om dit model in hun fietspark te hebben!

1. SPECIALIZED TARMAC

FaststWk1TdF_bike
Over het algemeen kwam deze Tarmac als winnaar uit de bus. Wanneer 3 World Tour teams gebruik maken van Specialized en de Tarmac als het allround model naar voor schuiven, dan durft het aantal zeges wel eens flink oplopen!

 

Conclusie, de Specialized Tarmac is de beste keuze onder de racefietsen. Fout! Zoals eerder meegegeven sponsoren sommige fietsmerken meerdere ploegen, waardoor het aantal zeges aanzienlijk kan oplopen ten opzichte van concurrerende merken die slechts 1 ploeg sponsoren. Dus is het beter om even de rekensom te maken van het aantal overwinningen per renner, per merk. Hieruit blijkt dat in 2015 de Pinarello Dogma F8 in principe helemaal bovenaan in ieders verlanglijstje zou moeten staan, met het meeste aantal overwinningen per renner.

 

 

© Global Cycling Network

Volgend artikel

Send this to a friend