Toplijsten

Top 5 beste fietshelmen in 2016

Een keuze moeten maken tussen nieuwe fietshelmen is niet altijd eenvoudig, want hij moet namelijk aan een paar belangrijke punten voldoen. Helmen moeten de nodige bescherming bieden bij een val of impact, dienen zo aerodynamisch mogelijk te zijn, houden best jouw hoofd koel in alle omstandigheden en moeten voorzien zijn van de nodige ventilatie. Wij willen jullie alvast wat vooruit helpen bij jullie aankoop en lijsten daarom hieronder onze keuze voor de 5 beste helmen van het moment.

5. MET Rivale HES
De MET Rivale helm leent aerodynamische technieken van de duurdere MET Manta, maar biedt toch voldoende ventilatie en koeling. De Rivale is een prima allround helm die gebruikt kan worden tijdens het voorjaarswerk tot op Alpencols in de zomer. Daarnaast is er goed nagedacht over de veiligheid van deze helm, met een reflecterende sticker (die het design van de helm niet stoort overdag) en het Safe-T Advanced afstelsysteem om het gelijknamige USB LED licht op te monteren. De MET Rivale scoort eveneens goed op comfort, gewicht en prijs-kwaliteit. Een klein minpuntje is wel het contrast tussen de koeling vooraan en achteraan, want de helm dreigt aan de voorkant iets warmer te zijn. De helm weegt 254 gram voor een Large en kreeg een adviesprijs van €129 mee.met-rivale-DD1

 

4. Zero RH+ Z Alpha MIPS
Met zijn 22 ventilatiegaten is de Z Alpha een van de meest open aerodynamische helmen op de markt. Daarnaast krijg je ook de keuze om de configuratie van de helm aan te passen naargelang de omstandigheden, aan de hand van een plastiek aero-cover die gewoon op de helm klikt. Ondanks het MIPS-systeem is Zero RH+ er toch in geslaagd om een goede luchtdoorstroom te garanderen, zodat de fietshelm voldoende koeling kan bieden. MIPS is een systeem dat voor de nodige extra veiligheid zorgt bij het vallen. De Z Alpha doet het minder goed dan de volbloed aerodynamische helmen wanneer er sneller gereden wordt, maar is dan wel weer een stuk sneller dan de allround fietshelmen. De adviesprijs voor de Z Alpha is €215 en het geheel weegt 326 gram met de aero-cover op de helm.

3. Lazer Blade MIPS
De Blade is misschien wel de beste keuze voor de fietser met een beperkter budget. Je krijgt de looks van een high-end helm voor de prijs van een low-end model. Daarnaast zit de helm zeer comfortabel en is hij makkelijk op maat af te stellen. De vorm van de Lazer Blade zorgt ervoor dat de helm heel goed rond je hoofd aansluit en stevig zit. Met de MIPS krijg je er ook nog een leuk extra veiligheidsfeature erbij. Enig minpuntje is de ventilatie, die iets beperkter is dan de duurdere modellen. Maar daarom scoort de Blade hierop niet per definitie slecht. Wil je een fietshelm met gelijkaardige looks die net dat beetje beter scoort op de meeste aandachtspunten? Dan is de Lazer Z1 zeker een prima optie, al leg je dan wel meteen wat meer geld op tafel. De Blade kost amper €90 en weegt zo’n 300 gram voor maat L.

Bij Lazer kan je ook helmen omvormen naar aerodynamische modellen via hun Aeroshell, die kan je voor de Blade al krijgen vanaf €25.
Lazer_Blade_Helm_zwart

 

2. Specialized S-Works Prevail
Terwijl de komst van de Prevail II al gepland staat voor 2017 zetten we de Prevail graag in dit lijstje. Want de kans is groot dat zijn opvolger het zelfs nog beter zal doen. De S-Works Prevail is een van de beste allround helmen op de markt en eveneens een van de favoriete keuzes bij de door Specialized gesponsorde profrenners. Je zal de helm dan ook in vele lijstjes terugvinden, want hij scoort heel hoog op ieder aandachtspunt. Maar misschien een van de belangrijkste punten voor de sportievelingen die veel tijd op hun zadel spenderen, is het comfort. En daar scoort deze Prevail waarschijnlijk het hoogst op. De afwerking van de helm is van premium kwaliteit, en de ventilatiegaten en luchtdoorstroom maken van de Prevail een prima keuze voor zomerse ritten. De S-Works helm weegt 198 gram in maat M en kost momenteel €259. Wat de nieuwe Prevail II in 2017 zal kosten, is op dit moment nog niet bekend gemaakt.
Specialized-S-Works-Prevail-blauw

 

1. Giro Synthe
De Synthe is waarschijnlijk een van de meest stijlvolle helmen die je in het peloton zal vinden en hij staat in bijna iedere favorietenlijst in de top 3. De keuze voor de Giro Synthe op 1 ligt dan ook voor de hand. Want terwijl je op ieder terrein uit de voeten kan met deze helm, is het misschien wel een van de meest aerodynamische en goed geventileerde helmen die je kan kopen. Op vlak van aerodynamica komt hij zelfs naast de aerohelmen te staan qua cijfers, wat toch vrij indrukwekkend is. Net zoals de Specialized Prevail scoort de Synthe hoog op ieder gebied, al is dat bij deze Giro helm altijd dicht bij de maximale score. De Giro Synthe is dus de beste keuze voor een allround helm. Voor deze fietshelm betaal je tegenwoordig €200 en zit je met een gewicht van 209 gram (maat S) op je hoofd.
giro_h_synthe_matteblacklimeflame_profile_2

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend