Toplijsten

Top 5 dingen die je zeker moet meenemen op een fietstocht

Er is niets beter dan erop uit te trekken met je fiets, recht de natuur in. Toch kan je je maar beter goed voorbereiden wanneer je dat doet. Het is belangrijk dat je de juiste dingen meeneemt. Wij zetten even op een rijtje wat dat juist is.

1. Een reparatiekit

Er is niets zo vervelend dan onderweg problemen hebben aan je fiets. Moest het toch voorvallen kan je maar beter een reparatiekit bijhebben zodat je je probleem kan verhelpen. Een goede reparatiekit bestaat uit een nieuwe binnenband, bandenlichters, een minipomp of CO2-pomp en een multitool. Je kan die reparatiekit in een zak van je truitje steken. Maar het is nog makkelijker als je een zadeltasje koopt waar je alles netjes in kan ordenen.

2. Eten en drinken

Goed eten en drinken is belangrijk tijdens elke rit, zeker als het buiten kouder is. Je zou kunnen denken dat eten niet nodig is tijdens een kortere rit, maar door pech of onvoorziene omstandigheden kan je toch langer onderweg zijn dan verwacht. Zorg er dus voor dat je altijd eten en drinken bijhebt. Een energiereep kan je makkelijk in je achterzak steken en drinken in je drinkbushouder. Zo zal je zeker genoeg energie hebben om thuis te geraken.

3. Geld

Neem altijd een beetje cash en je bankkaart mee op een ritje. Zo ben je altijd zeker dat je onderweg iets kan kopen, moest dat nodig zijn. Wanneer je muntjesgeld bij je hebt, kan je ook altijd iets uit een automaat kopen voor moesten de winkels gesloten zijn. Een bankkaart is altijd handig om op zak te hebben voor moest je grote mechanische problemen hebben onderweg. Dan kan je bij een fietsenmaker stoppen en zo heb je zeker voldoende geld op zak om hem en de vervangonderdelen te betalen.

4. Identiteitskaart

Je moet je identiteitskaart sowieso altijd op zak hebben, maar vergeet hem echt niet tijdens het fietsen. Mocht je onverhoopt betrokken raken bij een ongeval, dan is het voor de hulpverleners nuttig als ze je meteen kunnen identificeren. Zeker wanneer je zelf niet meer kan spreken. Ook als je wordt aangehouden voor een verkeersovertreding kan je nog harder in de problemen komen als je geen identiteitskaart op zak hebt.

5. Smartphone

Als je mechanische problemen hebt, of als het plots donker wordt en je hebt geen lichtjes, dan is het je laatste redmiddel om een vriend of familielid te bereiken om je op te halen. Zorg er dus voor dat je altijd je gsm op zak hebt.

Met deze tips kan je met een gerust hart op stap gaan. Wil je helemaal safe zijn, denk dan ook eens aan een fietsverzekering. Die biedt je onder andere bijstand bij pech, diefstal of een ongeval. Je kan zo’n fietsverzekering afsluiten bij AXA.

Wil je meer informatie over de AXA fietsverzekering?

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend