Fietsen

Triumph lanceert naast motoren nu ook eigen e-bike

Het bekende Britse motorfietsenmerk Triumph brengt zijn eerste eigen elektrische fiets uit, de Trekker GT. Het feit dat een bedrijf uit de auto-industrie een fiets in de markt zet, is niet onmiddellijk een verrassing want vele auto- en motorfietsmerken mengen zich steeds meer in de sterk groeiende fietsmarkt en willen graag een stukje meepikken van de steeds groter wordende e-biketaart binnen de fietsindustrie.

In de 118-jarige geschiedenis van Triumph, dat jaarlijks 65.000 motoren produceert, is het de eerste keer dat het bedrijf een e-bike maakt. Maar het is verre van de eerste keer dat het een fiets maakt, want Triumph begon oorspronkelijk in 1884 in Coventry, Engeland als een fietsbedrijf, maar maakte uiteindelijk naam en faam in de motorwereld.

De Triumph Trekker GT is ontworpen in het Verenigd Koninkrijk door de eigen ingenieurs en designers van Triumph, in samenwerking met enkele Britse ontwikkelaars. En de e-bike lijkt op het eerste zicht, gebaseerd op de naam en het uiterlijk van de fiets, op een trekking- of hybride fiets.

De specificaties

  • RockShox Paragon voorvork met 65 mm veerweg.
  • Shimano Steps E6100 middenmotor van 250W (504Wh) met geïntegreerde E8035-batterij en 150 km actieradius.
  • E-bike-specifieke Schwalbe Energizer Green Guard banden.
  • Shimano Deore Shadow 10-speed achterderailleur.
  • Shimano Deore M6000 180/160 schijfremmen.
  • Selle Royal Vivo zadel.
  • Informatiedisplay van Shimano.
  • LED-verlichting, spatborden over de volledige lengte, zijstandaard, bagagedrager en ABUS Proshield slot.
  • Het totaalgewicht van de fiets is 24kg.

Prijs en beschikbaarheid

Triumph heeft nog geen beschikbaarheidsdatum bekendgemaakt, maar wel al een prijs. De Trekker GT e-bike zal 3.250 euro kosten.

Eerder schreven we ook over concurrent Harley-Davidson die een eigen lijn van e-bikes zou lanceren. Maar het is niet duidelijk wanneer deze op de markt zullen komen, want Harley heeft onder andere geworsteld met werkonderbrekingen en dalende verkoopcijfers tijdens de Covid-19 uitbraak. Sommige rapporten geven aan dat de lancering van de Harley e-bikes uitgesteld is tot minstens 2021. Daarnaast heeft General Motors de plannen voor een eigen fietsmerk, met Ariv, helemaal opgeborgen. Het is dus afwachten of Triumph wel zijn gelijk zal halen op de fietsmarkt.

Meer info: Triumph Motorcycles

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend