Kleding

UAE Team Emirates rijdt met truitjes zonder ritsen in de Tour de France

Champion System trui zonder rits - uae team emirates - tour de france - 1

Het is een beetje een vreemd zicht wanneer je er op gaat letten, want we zijn nu gewoon al jaren gewend om wielertruitjes met ritsen te zien. En zeker op warme dagen in de Ronde van Frankrijk waar we steeds verschillende renners met een open geritst shirt en ontblote borst rond zien rijden. Maar herinner je de overwinning van Daniel Martin in etappe 6 van de Tour? Dan zag je misschien ook dat daaraan iets ontbrak, namelijk de rits.

Champion System, de kledingsponsor van UAE Team Emirates, doet hiermee een ultieme poging om hun shirts nog lichter en nog aerodynamischer te maken. Volgens Chris Reynolds, de Director of Operations bij Champion System, is de feedback van de renners excellent. Volgens hem is Daniel Martin ook uitermate kieskeurig in welke producten hij gebruikt tijdens wedstrijden, omdat hij weet dat het vaak op die laatste beetjes aankomt en dat die producten dat kunnen opleveren.

“Als kledingmerk begrijpen we dat dit wielertruitje niet voor iedereen is aangezien het om een speciaal item gaat, maar we geloven er sterk in dat hetgeen we aanbieden aan profrenners ook beschikbaar moet zijn voor onze clubs wereldwijd,” vervolgt Chris Reynolds.

Het nieuwe shirt kreeg de naam Apex Lite en is gemaakt met de Agile stof van Champion System. De kledingfabrikant uit Hong Kong benadrukt de 4-richtingsstretch van de stof, die er voor zorgt dat het shirt zeer nauw aansluit wat goed is voor de aerodynamica. En het gaat hier niet om custom shirts voor de renners in de Ronde van Frankrijk. De truien die zij dragen zijn standaardmaten. Al zijn die wel nog niet voor het grote publiek beschikbaar.

Het is toch nog even afwachten of de renners van de ploeg die nu al deze shirts dragen, want niet iedereen draagt die ritsloze truitjes, ook deze nieuwe shirts zullen dragen tijdens warme en lange bergetappes. En of dit soort shirts ook zullen aanslaan bij de gewone wielerliefhebbers zoals jij en ik.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend