Nieuws, Training

Wahoo neemt RGT Cycling over en lanceert Wahoo X

Wahoo heeft hun nieuwste overname aangekondigt, namelijk RGT Cycling. Hiermee verstevigt Wahoo hun positie als een van de grootste indoor training bedrijven, met bijna een volledig ecosysteem van hardware tot software. Maar het RGT nieuws is slechts een deel van het verhaal hier. Wahoo kondigt ook de nieuwe Wahoo X abonnementsdienst aan, die alle trainingsprogramma’s van Wahoo samenbrengt via één login.

Wahoo was al eigenaar van Sufferfest, maar met de toevoeging van RGT Cycling is hun virtuele trainingsaanbod nu nog een stuk groter. De virtuele trainingssoftware van RGT Cycling stelt je in staat om echte routes te rijden, maar dan vanop je fietsrollen. Met hun Magic Road functie kun je zelfs je eigen .GPX bestand uploaden van elke route onder de 100km en het programma zal een virtuele route voor je bouwen. Met de toevoeging van de sociale component van groepsritten en races, is het duidelijk dat RGT (en bijgevolg dus ook Wahoo) zich positioneert als een directe concurrent van Zwift.

Wahoo X

Na de overname van Sufferfest heeft Wahoo vorig jaar de naam ervan verandert naar Wahoo SYSTM, met extra trainingsfuncties zoals yoga, kracht en zelfs mentale training. Nu, met Wahoo X, heb je slechts één login nodig voor Wahoo SYSTM plus de nieuwe Wahoo RGT. Nog beter, Wahoo voegt RGT toe aan het Wahoo SYSTM abonnement zonder de prijs ervan te verhogen.

Een abonnement op Wahoo X kost $14,99 per maand (of zo’n slordige 14 euro) of $129 per jaar (of ongeveer 121 euro) en geeft je dus toegang tot zowel Wahoo RGT als Wahoo SYSTM, het bestaande online trainingsplatform van het merk.

Wahoo RGT

Waar Zwift een meer gegamificeerde virtuele indoor fietservaring biedt, onderscheidt RGT Cycling zich door een meer realistische ervaring te bieden. Volgens Wahoo biedt Wahoo RGT een realistisch rijgedrag met drafting, bochtenwerk en remmen, waardoor het minder op een videogame lijkt en meer op een immersieve fietssimulator.

In plaats van virtuele werelden te maken die slechts af en toe echte locaties nabootsen, zoals hun concurrent Zwift dat op vandaag doet, neemt Wahoo RGT de simulaties van bekende routes en beklimmingen van RGT Cycling over.

Er zijn ook virtuele groepsritten en -races waaraan je kan deelnemen, evenals een bibliotheek met gestructureerde workouts voor wie zijn of haar conditie wil verbeteren.

Wahoo heeft bevestigd dat de bestaande optie van een gratis lidmaatschap met beperkte mogelijkheden op RGT Cycling, zal worden overgenomen door Wahoo RGT.

Wahoo meldt eveneens dat bestaande abonnees van RGT Cycling en Wahoo SYSTM automatisch zullen worden overgezet naar Wahoo X.

Bron: Wahoo

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend