Kleding

Wielerkledingproducent Santini maakt nu 10.000 mondmaskers per dag

De Italiaanse fabrikant van wielerkleding, Santini legt de kledingproductie in Bergamo stil om daar nu tijdelijk chirurgische mondmaskers te produceren om hulp te bieden aan zij die de verspreiding van het Coronavirus bestrijden.

“Vanaf het begin (van de COVID-19 uitbraak, red.) vroegen we ons als ondernemers af wat we konden doen. Gezien de vraag naar mondmaskers hebben we contact opgenomen met een ander bedrijf uit Bergamo, Sitip, dat de waterdichte en ademende stof levert en zo hebben we een prototype kunnen maken”, legt Paola Santini, marketing manager van Santini Cycling, uit in een gesprek met de lokale nieuwswebsite BergamoNews.it.

“We hebben een prototype gemaakt en wachten nu op het startsein van de universiteit, Politecnico di Milano, die het mondmasker test en vanaf maandag 23 maart zouden we de productie van de eerste maskers kunnen opstarten. We hebben de machines al getest en we zijn klaar om tienduizend maskers per dag te produceren. Er komen veel aanvragen binnen, maar onze prioriteit zijn maskers voor Bergamo en de provincie, omdat we de moeilijkheden van onze ziekenhuizen kennen en we weten hoeveel mensen in bedrijven nog steeds werken”.

Santini Cycling heeft zich, net als talloze andere bedrijven, snel aangepast om al het personeel dat op afstand kan werken te verplaatsen naar thuiswerk. Zo is ook de lokale eigen merkwinkel in Bergamo gesloten tot 4 april.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend