Kleding

Wielerkledingproducent Vermarc Sport: maken nu 2.000 mondmaskers per dag

Het is mooi om te zien hoe steeds meer bedrijven uit de fietswereld zich inzetten om anderen te helpen tijdens de coronacrisis. Zo helpen sommige lokale fietsenwinkels de horeca en zorgverleners door speciaal en vaak gratis fietsen in alle vormen en maten te voorzien. Maar ook steeds meer wielerkledingproducenten steken de handen uit de mouwen. Zo schreven we eerder ook al over Santini Cycling en Bioracer.

Het Belgische Vermarc Sport ontwerpt en ontwikkelt de wielerkledij van onder andere wielerploegen Deceuninck-Quick-Step en Lotto Soudal, maar deelt mee al sinds donderdag overgestapt te zijn op de productie van mondmaskers.

Danny Scheerlinck, productieleider van Vermarc Sport, vertelt: “Woensdag kreeg ik de vraag van iemand van een rusthuis of we hen niet konden helpen met maskers omdat ze een groot tekort hadden. Ik bleef niet bij de pakken zitten, vroeg een ontwerpmodel en wat informatie, heb er snel één laten ontwikkelen en een prijsje gemaakt. We willen er geen winst op maken of geld aan verdienen, wel willen we zo snel mogelijk produceren omdat de nood hoog is. Intussen zijn er al tweeduizend de deur uit. Ik kreeg vraag van enkele rust- en verzorgingstehuizen, van de plaatselijke politie zoals die van Ronse en Brussel-Zuid, en het OCMW van Geraardsbergen. Ik kan het amper bijhouden.”

Intussen ligt de productie van wielerkledij volledig stil. “Ik heb donderdag overlegd met Frans en Marc Verbeeck”, gaat Scheerlinck verder. “Voor hen vormde het geen enkel probleem om de focus te leggen op die mondmaskers. Daar ligt nu de prioriteit, niet bij het wielrennen. Ik denk dat we toch zo’n 1.500 à 2.000 maskers per dag kunnen maken. Hoelang nog? Tot zolang er vraag naar is. Ja, er zijn er nu wel vijf miljoen geleverd, maar ik vermoed dat de vraag zal blijven.”

Bron: Belga

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend