Fietsen

Zdeněk Štybar’s custom Specialized Crux crossfiets

Drievoudig wereldkampioen cyclocross bij de elites, Zdenek Stybar, duikt opnieuw het veld in en in stijl. Sinds 2011 is hij hoofdzakelijk wegrenner geworden, maar zijn crosshart is te sterk en daarom rijdt hij jaarlijks nog steeds enkele crossen.

Stybar rijdt dit crossseizoen in totaal acht wedstrijden en dat met een volledig custom Specialized Crux crossfiets speciaal voor ‘Styby’ ontworpen. De Tsjechische profrenner mocht kiezen uit enkele designs kiezen, waarvan hij uiteindelijk de ‘Frozen ground’ koos. Het design haalt zijn inspiratie enerzijds uit de bevroren Tsjechische ondergrond van de bossen, bedekt met dennennaalden. Anderzijds komt het kleurenschema overeen met dat van Deceuninck – Quickstep, zijn ploeg. Eenmaal je dichter bij de fiets staat, dan komen alle details naar boven.

De crossfiets is eigenlijk een S-Works, het hoogste gamma van Specialized en is voorzien van Roval CLX50 wielen met Dugast tubes, een Shimano Dura-Ace Di2 groepset, keramische lagers van CeramicSpeed en de verdere afwerking is van PRO.

Stybar en zijn custom crossfiets zullen voor het eerst opnieuw in het veld te zien zijn in Essen, op 7 december. Daarna rijdt Zdenek Stybar nog in Zonhoven, Sint-Niklaas, Zolder, Loenhout, Diegem, Bredene en in Baal. Daarna gaat de focus opnieuw 100% naar het wegseizoen, waar hij opnieuw op de voorjaarsklassiekers zal mikken.

Meer informatie: Specialized
Foto’s: Specialized – BE/NL

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend