Naast de kwestie

Zo maak je de beste foto’s van je fiets

We leven in een tijd waarin we foto’s nemen van alles wat we meemaken. Je hebt dus ongetwijfeld wel eens een foto van je fiets of fietstochtje op je Instagram gezwierd. Maar waarom ziet jouw foto er niet even goed uit als die op dat ene account met duizenden volgers? Wij leggen je uit hoe je zelf prachtige foto’s kunt maken van jouw fiets. 

Kies bewust je achtergrond

Op je fietstocht kan je heel wat prachtige locaties tegenkomen: een straat vol graffiti, leuke koffieshops of prachtige landschappen. Het zijn ideale spots voor een prachtige foto. Maar ook de meest normale asfaltweeg kan een mooi plaatje opleveren. In het beste geval loopt de weg een beetje op. Als je je fiets in het midden van deze straat plaatst, zal de focus volledig op je fiets liggen en krijg je een cool effect in de achtergrond.

Maak gebruik van technologie

Als je een ‘echte’ camera hebt, gebruik hem dan. Maar ook met je smartphone kan je tegenwoordig heel wat. De meeste nieuwere modellen hebben een portret stand of een camera die je manueel kan instellen. Maak er gebruik van en leg scherptediepte in je foto. Zo wordt je fiets scherp en de achtergrond wazig. Vergeet ook niet om je foto een beetje te bewerken voor je hem online gooit. Dat kan makkelijk met apps als VSCO. Maar overdrijf niet met filters. Een klein beetje contrast toevoegen en de foto verscherpen zal volstaan.

Ga voor de pro-look

Als je een foto neemt van je fiets moet je letten op details. Zet je pedalen op 6 of 12 uur en zorg ervoor dat je ketting op je grootste tandblad ligt. Neem ook altijd je foto langs de kant waar je ketting ligt. 

De fiets die magisch blijft staan

Hoe laat je je fiets rechtstaan zonder er aan te komen? Er zijn twee mogelijkheden. Je kan een stok gebruiken die je fiets ondersteunt. Je kan de stok nadien wegwerken met Photoshop. De tweede manier is om een vriend je fiets te laten vasthouden. Op jouw teken moet hij de fiets dan even lossen en zo kan jij snel een foto nemen. Als alles goed gaat, lijkt het zo dat je fiets magisch rechtop blijft staan. 

Kies voor authenticiteit

Als je door de modder hebt gereden, toon dat dan. Laat de modderspatten op je kader zien. Heb je een originele sticker of top cap op je fiets, laat het dan zien. Toon dat het jouw fiets is en ga voor originaliteit.

Zo nu ben je klaar om op je volgende fietstocht een paar prachtige foto’s te maken maar vergeet een ding niet. Al dat online gedoe is leuk, maar vergeet niet te genieten van het offline gebeuren. Geniet vooral van je fietstocht.

Bron: Bicycling

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend