Fietsen

Zo ziet de toekomst van e-bikes eruit volgens Ampler Bikes

Ampler Bikes, het merk dat bekend staat als de producent van e-bikes die er niet uitzien als een elektrische fiets, lanceren hun onopvallende e-bikes in België tijdens Velofollies. Na een succesvolle lancering in Duitsland en Nederland en voorzichtige eerste stappen in de Britse markt is het nu tijd voor ons om kennis te maken met deze unieke fietsen.

Ampler Bikes is een jong fietsmerk dat zich wil manifesteren als de toekomst van de e-bikes. Ze lanceerden in 2016 een succesvolle Indiegogo crowdfunding campagne waarbij ze €158.000 hebben opgehaald. Hiermee konden ze hun internationale ambities gaan waarmaken. Ze willen voor eens en voor altijd met drukte in de stad en slechte bereikbaarheid afrekenen door de beste fietsen met trapondersteuning te maken waardoor je grotere afstanden op de fiets kan afleggen.

Het team bestaat ondertussen uit 27 personen die verdeeld zijn over de twee locaties: Berlijn en Tallinn. In het team zitten onder andere fietsers, technologen en ingenieurs die handig hun eigen batterij en elektronica hebben ontwikkeld en weer verborgen hebben in het frame. Hierdoor behouden de fietsen van Ampler Bikes hun minimale uitstraling.

De e-bikes van Ampler Bikes worden met de hand in Tallinn in elkaar gezet en zien er dus uit als normale fietsen, maar ze hebben wel een bereik van 70 km. Met dit concept wil Ampler het leven van mensen die voor hun woon-werkverkeer voor de fiets kiezen makkelijker maken.

Velofollies

Ampler nodigt iedereen uit om op 18, 19 en 20 januari naar Velofollies te komen en daar de fietsen te bewonderen en te proberen op stand 436. Ook kun je Ampler nu uitgebreid testen bij Pedaleur de Flandres in Gent. Andere steden in België zullen spoedig volgen.
P.S.: Je zal overigens zo’n coole Ampler fiets kunnen winnen via Becycled tijdens Velofollies!

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend