Events

Profcontract voor het grijpen bij Team Dimension Data via Zwift Academy

Zwift Academy en Team Dimension Data bieden een professioneel contract aan voor een belofterenner (U23) in het continentaal Development Team van de Zuid-Afrikaanse WorldTour formatie in 2018. Maar niet getreurd, iedereen ouder dan 18 kan gewoon meedoen aan de Zwift Academy, al zal je dan wel niet geselecteerd kunnen worden voor de halve finale.

Het is niet de eerste keer dat je via de Zwift Academy een profcontract in de wacht kan slepen, want na een gelijkaardige wedstrijd in 2016 kon Leah Thorvilson dit seizoen beginnen rijden voor het vrouwen WorldTour team CANYON//SRAM Racing. De vrouwenploeg biedt overigens opnieuw de kans aan een dame om op die manier prof te worden bij hen volgend seizoen.

De Team Dimension Data Academy begint met een online trainingsprogramma op Zwift gedurende 6 weken, ontwikkeld door topcoaches. Deze Academy start op 1 september en bevat virtuele groepsritten met renners van de WorldTour ploeg, enkele workouts op jouw niveau en een paar races. Alle renners die de Academy afwerken krijgen een in-game truitje van de ploeg en wat niet-virtuele prijzen. De 10 beste belofterenners van deze Zwift Academy, tussen 19 en 21 jaar, gaan verder naar de halve finale, waar ze 2 extra weken op deze manier verder trainen en racen, aangevuld met enkele traditionele trainingsritten in open lucht. Na die 2 weken worden 3 beloftevolle renners geselecteerd voor de finale.

De finale vindt plaats tijdens een trainingsstage van Team Dimension Data in Kaapstad, Zuid-Afrika. Gedurende die week zal de winnaar gekozen worden, die een profcontract voor 1 jaar wint bij het continentaal Development Team van de WorldTour ploeg met o.a. Mark Cavendish, Steve Cummings en Edvald Boasson Hagen in hun rangen. Wil je kans maken op deze unieke ervaring? Schrijf je dan snel in voor de Zwift Academy van Team Dimension Data.

Naast deze ongelooflijke kans op een professioneel contract als wielrenner, zal Zwift voor iedere 10 deelnemers die de Zwift Academy volledig afwerken een fiets schenken aan Qhubeka, de Zuid-Afrikaanse afdeling van World Bicycle Relief. Qhubeka is het goede doel dat opgenomen is binnen Team Dimension Data, waar fietsen geschonken worden aan de bevolking van Zuid-Afrika die het minder breed hebben. Op die manier wordt gezondheidszorg toegankelijker, kunnen kinderen opnieuw naar school, kunnen handelaren meer producten meenemen en sneller leveren, kortom het levert tal van sociaal-economische voordelen op. Zwift heeft al toegezegd om minstens 500 fietsen te schenken en hoopt daar dus nog heel wat extra fietsen bij te doen.

Het online talentprogramma gaat op 1 september van start, met de halve finales op 23 oktober tot 5 november. De finale tijdens de trainingsstage in Kaapstad loopt van 13 tot 20 november dit jaar.

© Zwift.com

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend