Elektronica, Training

Zwift lanceert met Zwift Hub eigen smart trainer aan interessante prijs

Zwift, bekend om zijn populaire virtuele trainingssoftware, betreedt nu de smart trainer markt met een aantrekkelijk eerste aanbod: een direct drive smart trainer genaamd Zwift Hub.

De slimme fietsrollen van Zwift zijn een beetje anders dan wat we verwacht hadden van de indoor trainingsgigant, en een koerswijziging ten opzichte van de high-end “Tron Bike” smart trainer die vorig jaar werd gesuggereerd.

De eigen smart trainer komt er volgens Zwift, omdat steeds meer mensen naar het platform komen die zich als beginner identificeren, of die zelfs via Zwift beginnen te fietsen. En dat betekent deze minder vertrouwd of gekend zijn met de apparatuur die nodig is om te beginnen. Bijgevolg is de drempel voor hen dikwijls te hoog om die vaak dure apparaten aan te schaffen.

“We wilden de frictie wegnemen om de makkelijkste, meest toegankelijke manier te maken om met Zwift te beginnen [via de Hub trainer],” zegt Zwift persverantwoordelijke, Mark Cote.

De specificaties van de Zwift Hub

Op zijn website belooft het bedrijf dat de smart trainer een nauwkeurigheid van 2,5% heeft, geschikt is voor een hellingsgraad tot en met 16%, een maximale wattage van 1800 Watt aankan en 16,5 kg weegt. Om dit te verwezenlijken gebruikt de smart trainer een vliegwiel van 4,7 kg. De Zwift Hub wordt tevens geleverd met een voorgeïnstalleerde cassette naar keuze.

In de verpakking zijn kleurgecodeerde templates opgenomen, zodat gebruikers gemakkelijk de afstand tussen de achterbruggen kunnen meten wanneer ze moeten beslissen welke steekas- of QR-adapter ze nodig hebben.

De naaf is compatibel met Shimano- en SRAM-cassettes. Campagnolo wordt nog niet ondersteund, maar Zwift zegt te hopen in de komende maanden eveneens een compatibele naaf te kunnen aanbieden.

De trainer is compatibel met Bluetooth en ANT+. Maar aan deze aantrekkelijke prijs moet je naast de iets mindere specificaties ook een klein beetje inboeten aan andere luxe, zoals automatische kalibratie. Bij de lancering is er geen automatische kalibratie voor de Zwift Hub, gebruikers moeten zelf in het spel een spin-downkalibratie uitvoeren, maar Zwift zegt dat automatische kalibratie er binnenkort toch aankomt.

Over-the-air firmware-updates worden geïnstalleerd via Bluetooth met behulp van de Zwift Companion App.

De prijs van de Zwift Hub

De Zwift Hub is vanaf 3 oktober beschikbaar voor een aankoopbedrag van € 499,- op Zwift.com.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend