Becycled nieuws

Becycled is Student Startup van het Jaar

Student Startup van het jaar - Becycled - TSDA 2018

Donderdagavond werd Becycled op de Tech Startup Day Awards verkozen tot Belgische Student Startup van het jaar. Becycled is een online marktplaats voor tweedehands en nieuwe fietsen en toebehoren.

Brussel/Roeselare, 15 maart – Voor het derde opeenvolgende jaar reikte Startups.be haar jaarlijkse awards uit voor de beste Belgische startups tijdens de Tech Startup Day. Een gespecialiseerde jury bestaande uit Omar Mohout (Sirris), Simon Alexandre (The Faktory), Benny Debruyne (Trends), Frank Maene (Volta Ventures), Isabel Michiels (Agoria), Jérome Constant en Olivier Peeters (BNP Paribas Fortis) maakten een shortlist op van de 5 beste startups in vijf verschillende categorieën. De Belgische startup community verkoos vervolgens de uiteindelijke winnaars.

De winnaar in de categorie ‘Student Startup’ werd dus Becycled, dat het met enkele fietslengtes voorsprong haalde van de 4 andere genomineerden in diezelfde categorie. De startup kreeg in totaal 36% van de 2.343 stemmen, waarvan een groot deel van hun zogenoemde Becycled Peloton (fans en volgers).

Becycled.be werd ondertussen 3 jaar geleden gelanceerd door oprichter Sam Vynckier. De 25-jarige ondernemer uit Roeselare runt niet enkel zijn bedrijf, maar combineert dit met zijn studies Master Sportmanagement aan de Université Catholique de Louvain. Dit kan hij dankzij de UCL realiseren met een speciaal PEPS student-ondernemer statuut.
Vorig jaar werd de jonge ondernemer ook al verkozen tot Student-ondernemer van het Jaar door EO Belgium en Ustart Belgium, en mocht hij België  vervolgens vertegenwoordigen op de Global Student Entrepreneur Awards (GSEA).

Tijdens zijn speech op de Tech Startup Day zei Sam Vynckier, oprichter van Becycled, het volgende: “Becycled is niet gewoon een online marktplaats voor al jouw fietsen en toebehoren, maar wij zijn een klein puzzelstukje in een grote beweging naar een properdere en groenere mobiliteit in steden. We willen graag ons steentje bijdragen waar mogelijk, en ik hoop dan ook dat iedere student of ondernemer in spe mee helpt bouwen aan een bedrijf dat een impact wil maken in deze wereld.”

Becycled verzamelt op zijn marktplaats het aanbod van particulieren, die voornamelijk tweedehands fietsmateriaal aanbieden, en lokale fietswinkels, die nieuwe en overjarige fietsen verkopen. Het platform maakt deel uit van de incubatoren Start it @kbc en Yncubator.

Over Becycled
Becycled is de online marktplaats voor alle fietsen en toebehoren. Particulieren en lokale fietswinkels kunnen er nieuw of tweedehands fietsmateriaal op kopen en verkopen. De website werd gelanceerd in 2015 door student-ondernemer Sam Vynckier, en is een product van V4More CVBA. Met meer dan 1.000 dagelijkse gebruikers en duizenden zoekertjes wil Becycled de one-stop-shop worden voor alles wat met fietsen te maken heeft, waar je online én toch lokaal kan kopen.
Voor meer informatie: www.becycled.be en @becycled

Zij schreven reeds over de Tech Startup Day Awards:
LaLibre.be
Trends

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend