Events

Wie wordt Belgisch kampioen Zwift?

Belgisch kampioen Zwift

Eind februari organiseert Zwift het populaire online trainingsplatform, waar je virtuele ritten op kan doen, zijn allereerste nationale kampioenschappen, voor 15 verschillende landen. Veel tijd om te trainen en je voor te bereiden voor de titel van Belgisch kampioen Zwift blijft er dus niet meer over.

De vijftien landen met het meest “Zwifters” krijgen een eerste nationaal kampioenschap op Zwift aangeboden door het jonge bedrijf dat indoor training interactief probeert te maken. De winnaar van ieder land mag een jaar lang de nationale kampioenentrui dragen van zijn respectievelijk land. De volgende landen maken deel uit van deze unieke eerste nationale competitie: de Verenigde Staten van Amerika, Groot-Brittannië, Canada, Australië, Duitsland, Japan, Nederland, Noorwegen, België, Zweden, Zuid-Korea, Denemarken, Zwitserland, Frankrijk en Polen.

Er worden telkens 2 races georganiseerd, een voor mannen en een voor vrouwen. Beide worden gereden op het 22,8km lange parcours van Watopia Volcano Climb, waarbij de mannen 3 ronden (1072 hoogtemeters) rijden en de vrouwen 2 ronden (714 hoogtemeters).
De Belgische wedstrijd gaat door op zaterdag 24 februari en start om 10u45. We zijn nu al benieuwd welke Belgische renner en renster zich een jaar lang Belgisch kampioen Zwift zullen mogen noemen, en bijgevolg rondrijden met een virtuele tricolore Belgische trui.

Het is niet de eerste keer dat Zwift opvalt met een leuke actie. Zo kon een renner uit Nieuw-Zeeland een profcontract verzilveren bij de continentale opleidingsploeg van Dimension Data via de Zwift Academy.

Zwift schuift wel enkele regels naar voor om uiteindelijk te mogen deelnemen aan het nationaal kampioenschap van jouw land. Zo dien je bijvoorbeeld deel te nemen aan het kampioenschap van je eigen nationaliteit, en dus niet per se jouw verblijfplaats.

De andere regels lijsten we hieronder even op:

  • Power ups zijn steeds toegestaan.
  • Tijdritfietsen zijn verboden.
  • Renners worden geacht om een hartslagmeter te dragen om in aanmerking te komen voor de overwinning.
  • Zpower renners komen niet in aanmerking voor de overwinning.
  • Renners die gemiddeld meer dan 5W/kg produceren worden automatisch gediskwalificeerd. Indien je gelijkaardige ‘real-life’ waarden, geverifiëerd door ZADA, kan aantonen dan kom je meteen weer in aanmerking.
  • De Strava data voor het Nationaal Kampioenschap Zwift moet openbaar zijn (niet privé of verborgen).
  • Renners moeten zich vooraf registreren via http://www.zwiftpower.com
  • Wanneer je deelneemt aan deze race dan ga je automatisch akkoord met de voorwaarden die je terug kan vinden op http://www.zwiftpower.com
  • Je neemt deel voor je land/vlag gebaseerd op je Zwift Account, dus niet waar je verblijft.

Meer info: Zwift Events

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend