Events

Jonge Nieuw-Zeelander wint profcontract bij Team Dimension Data via Zwift Academy

Team Dimension Data - Zwift Academy 2017 - becycled

Enkele weken geleden kon je hier lezen dat Team Dimension Data op zoek was naar een jong talent voor hun continentaal Development Team via Zwift Academy. Gedurende 6 weken streden belofterenners uit verschillende landen op een originele manier voor een profcontract bij het ontwikkelingsteam van een succesvolle World Tour ploeg, met o.a. Mark Cavendish en Edvald Boasson Hagen.

Na verschillende gezamenlijke virtuele trainingsritten en wedstrijden op Zwift werden 3 finalisten geselecteerd. Bij de gelukkigen waren Sam Mobberley (Nieuw-Zeeland), Nick White (Australië) en Ollie Jones (Nieuw-Zeeland). Deze 3 wielertalenten werden geselecteerd om een trainingskamp mee te volgen met de profrenners van Dimension Data in Kaapstad, Zuid-Afrika. Tijdens die stage werden ze nogmaals grondig gescreend en konden ze dus meetrainen met onder meer Mark Cavendish.

Uiteindelijk wist Ollie Jones de trainers en het medisch personeel van Dimension Data te overtuigen, en hij mag zich nu klaarmaken voor minstens 1 jaar in het profpeloton in de kleuren van de opleidingsploeg van de Zuid-Afrikaanse World Tour formatie. Het gebeurt niet vaak dat iemand op zo’n originele manier zijn of haar profdroom kan realiseren. Haar? Wel ja, via Zwift Academy maakt ook een talentvolle wielrenster kans op een profcontract bij CANYON//SRAM. Die wedstrijd loopt op 5 december ten einde, maar de halve finalisten zijn ondertussen al gekend.

De 21-jarige Nieuw-Zeelander Ollie Jones reageert verrast op het winnen van een profcontract: “Zeggen dat dit een droom is die uitkomt, is het understatement van het jaar. Deze ervaring verandert mijn hele leven. Ik ben klaar voor de uitdaging als wielerprof.”

Team Dimension Data Zwift Academy – Episode 3

It’s time to announce the winner of the 2017 Team Dimension Data Zwift Academy!

Thanks to everyone who took part. We got fit & strong, had fun, raised a tonne of money for Qhubeka and helped someone achieve their dream.

Geplaatst door Zwift op dinsdag 21 november 2017

 

Hieronder kan je nog eens de promovideo van de Zwift Academy door Team Dimension Data bekijken.

 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend