Fietsen

De groene Specialized Tarmac van Marcel Kittel

Met kop en schouders steekt hij er bovenuit tijdens de massasprints in deze editie van de ronde van Frankrijk, onze Duitse vriend Marcel Kittel van Quickstep Floors Cycling Team. Hij rijdt als gevolg daarvan momenteel rond met de groene trui. Daarom dacht Specialized dan ook dat het niet meer dan normaal is om deze prestaties even letterlijk wat extra kleur te geven. Kittel’s Specialized Tarmac kreeg een mat zwarte kleur met een meer subtiele groene toets, door de stickers op de fiets en de wielen, en een groen beschermkapje op de powermeter van 4iiii. Iets minder subtiel is het felgroene stuurlint, dat je al van ver kan spotten…
De kans is groot dat Specialized een meer doorgedreven groene versie zal geven aan Marcel Kittel eenmaal hij dichter is aangekomen bij Parijs en het doek zo goed als gevallen is over het puntenklassement.

Bekijk hieronder meer info over de fiets zelf en blader door de foto’s.
Dit is overigens niet de enige speciale fiets waar de snelle Duitser mee rondrijdt, hij kan namelijk kiezen uit 4 fietsen tijdens deze ronde. In ons vorig artikel komt zijn S-Works Venge ViAS Disc in beeld.

Onderdelen
Frame: Specialized Tarmac
Wielen: Roval Rapide CLX50
Banden: S-Works Turbo Gripton 25mm
Stuur + stuurpen: Vison Metron
Zadel: Specialized Romin Pro
Remmen: Shimano Dura Ace R9150
Groepset: Shimano Dura Ace di2 R9150
Wattagemeter: 4iiii
Pedalen: Shimano Dura Ace PD-9100 Spd-sl

 

 

© Global Cycling Network

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend