Kleding

Nieuw: Shimano S-PHYRE lichtgewicht zonnebrillen

Shimano S-PHYRE zonnebril 2018

Shimano heeft vanaf nu ook zonnebrillen aan de huidige S-Phyre kledinglijn toegevoegd, twee fietsbrillen om meer precies te zijn. Die zijn in samenwerking met de profs van LottoNL-Jumbo ontwikkeld.

Naast de S-Phyre kleding en schoenen kan je nu dus ook bij Shimano terecht voor jouw volgende sportbril. De nieuwe S-Phyre R (SPHR1) en S-Phyre X (SPHX1) zijn net als de rest van deze performance lijn gericht op het hoogste segment van de fietsmarkt. En daarvoor testten onder andere Dylan Groenewegen, George Bennett, Steven Kruijswijk en Robert Wagner de brillen 2 jaar lang uit, vooraleer ze nu gelanceerd zijn.

Het grootste verschil tussen de R en X modellen is dat de R-versie geen onderframe heeft, dus geen randen rond de onderkant van de lens. De SPHR1 klokt af op een gewicht van 25,6 gram. De SPHX1 of de X-versie heeft een boven- en onderframe rondom de lens, maar je de onderkant van het montuur er relatief makkelijk afhalen. En dat met een gewicht van slechts 28,6 gram. Het gewicht van de brillen op zich ziet er dus prima uit.

De S-Phyre brillen zijn uitgerust met 1 type lens, dus je kan de lens tussen de R en X versies wisselen. Je kan voor de glazen kiezen uit drie variaties. Eentje voor donker weer, een voor zonnig weer en een fotochromatische lens. Die fotochromatische rode lens past zich automatisch aan de omgeving aan. Naargelang de hoeveelheid lichtinval op de bril, laat de lens een percentage licht door dat tussen de 13 % en de 62 % ligt. Het aanpassen van de lichtste stand naar de donkerste stand duurt ongeveer 8 seconden. Dit zorgt ervoor dat je lens zich dus aanpast aan de situatie van als je bijvoorbeeld uit de schaduw vol in het zonlicht terecht komt tijdens je rit.

Daarnaast is er dus ook nog een lens voor zonnig weer. Die laat 16 % van het licht door en is daarbovenop voor 80 % gepolariseerd, waardoor je minder last van reflectie zal hebben. Er schiet nu enkel nog de lens voor donker weer over, die in dit geval 85% van het licht doorlaat. Naast de verhoogde hoeveelheid lichtdoorlating filtert deze lens ook een deel van het blauw licht wat voor een beter contrast en bijgevolg zichtbaarheid zou moeten zorgen.

De S-PHYRE brillen zullen vanaf april 2018 te verkrijgen zijn bij de verdelende fietswinkels. De SPHR1 zal €139,99 kosten en de SPHX1 €159,99.

Meer info: Shimano
Foto’s: Shimano & Bikegear

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend