Elektronica

De Sigma PURE GPS: goedkope GPS fietscomputer

Bij Sigma brengen ze opnieuw een nieuwe fietscomputer met gps-functies uit, de PURE GPS. Hun laatste nieuwe fietscomputer draait rond eenvoudige bediening met op GPS-gebaseerde dataregistratie. De PURE GPS is wat ze ook wel een “plug-and-play” apparaat noemen. Er is geen nood aan extra sensoren, je zet het toestel gewoon op je fiets en je bent klaar voor een fietstocht.

De PURE GPS beschikt in totaal over 13 functies, waaronder afstand, snelheid, fietstijd en temperatuuraanwijzing. Een eenvoudige kompasnavigatie toont steeds de richting naar het startpunt of een zelf gekozen bestemming. Tot de zes hoogtefuncties behoort ook een grafisch hoogteprofiel, dat op het display goed leesbaar wordt weergegeven. De displayweergave is overigens niet in kleur, maar door het hoge contrast is alles wel goed leesbaar en zichtbaar. Ter vergelijking met de display van de Wahoo Elemnt Bolt. Sigma geeft aan dat de PURE GPS beschikt over een accuduur van tot wel 15 uren, hierdoor zal je hem dus niet na iedere rit hoeven op te laden.


De nieuwe fietscomputer van het Duitse Sigma kan tot wel 110 uur fietstijd vastleggen. Iedere rit kan aansluitend op het toestel, of in het Data Center of in de SIGMA LINK app bekeken worden. Dankzij de Sigma Cloud kunnen de ritgegevens van een gebruiker tussen de app en het Data Center worden overgedragen. De overdracht van de data naar het Sigma Data Center op jouw pc, Mac of tablet gebeurt via een micro-USB kabel. Trainingsgegevens uploaden naar de SIGMA LINK app kan dan weer via NFC (Near Field Communication). Dit is voor ons persoonlijk een minpunt, aangezien dit enkel ondersteund wordt door Android smartphones. Bluetooth leek ons een betere keuze hiervoor.

Als we eerlijk zijn, dan kunnen de meeste Sigma toestellen niet tippen aan wat Garmin, Mio of Wahoo aanbieden qua functionaliteit. Maar qua prijs-kwaliteit staat Sigma toch hoog aangeschreven, kijk maar naar wat ze voor dit toestel vragen. Dan vervagen het aantal functies of de gebruikerservaring ten opzichte van de honderden euros die de toestellen van de eerder opgenoemde merken vragen.

De PURE GPS is vanaf eind juni 2017 te verkrijgen voor de adviesprijs van €89,95 in een fietswinkel bij jou in de buurt.

© Sigma Sport

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend