Toplijsten

Top 5 nieuwe racefietshelmen 2018

Het racefietsseizoen loopt zo stilaan op zijn eind, maar weet jij al wat je volgend seizoen op je hoofd zal zetten? Wij hebben alvast onze top 5 nieuwe racefietshelmen van 2018, waar we het meest naar uitkijken op een rijtje gezet. Wie weet, kan je jouw volgende fietshelm hieronder wel ontdekken. Let bij de aankoop van een nieuwe helm zeker op het gewicht, ventilatie, aerodynamica en of er al dan niet MIPS aanwezig is (voor multidirectionele bescherming bij een aanrijding of valpartij).

5. KASK Valegro
De nieuwste toevoeging in de KASK familie werd tijdens de Tour de France geïntroduceerd en blinkt voornamelijk uit in het koel houden van je hoofd, met maar liefst 36 ventilatiegaten. Door een vernieuwde vormtechniek kan deze helm zo open zijn, waardoor het gewicht van deze helm laag blijft. De Valegro zou 180gr wegen (voor niet nader bepaalde helmmaat) en zal vanaf december beschikbaar zijn.


4. MET Trenta 3K Carbon
De Trenta van MET is een cadeautje dat het bedrijf zichzelf geeft voor hun 30e verjaardag. Het gebruik van carbon in de helm is toegenomen, zodat de hoeveelheid padding kon afnemen, waardoor het gewicht gedaald is ten opzichte van de andere helmen van MET. Deze fietshelm bevindt zich ergens tussen een traditionele racefietshelm en een aerohelm, maar hij ziet er volgens ons ook niet mis uit.


3. RH+ λamβo
Net zoals de twee bovenstaande helmen werd ook deze Lambo tijdens de Tour de France geïntroduceerd. Deze Lambo zou eveneens ergens tussen een traditionele racefietshelm en een aerohelm zitten, en is geïnspireerd op vormen en lijnen uit de auto-industrie. De naam van deze nieuwe helm verwijst naar een bekend merk voor sportauto’s.
De Lambo weegt 245gr voor een maat M, en zal beschikbaar zijn in een uitvoering met MIPS technologie of zonder.


2. Lazer Bullet
We schreven eerder al over de nieuwste telg van de Lazer familie, een aerohelm pur sang. En je kan het al raden, ook deze helm werd voor het eerst publiek gebruikt tijdens de Tour de France. De Lazer Bullet weegt 315gr voor een maat S, en is verkrijgbaar in een uitvoering met of zonder MIPS technologie.


1. Giro Vanquish
De Vanquish moet de opvolger van de Air Attack worden, een van de eerste aerohelmen uit de laatste jaren van het wielrennen. Het jongere broertje van de Air Attack verpulvert die laatste in de windtunneltesten, waar de Vanquish maar liefst 19 seconden sneller was op een tijdrit van 40km aan 400 Watt gemiddeld. In vergelijking met de Giro Synthe zal deze aerohelm waarschijnlijk minder hoog scoren voor stijl, maar snel is hij wel zeker.

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend