Kleding

Top 5 raceschoenen om in jouw schoenkast te hebben

Buiten een uitdrukking van jouw stijl, hebben je schoenen ook een invloed op jouw prestaties. Je rijdt uren en kilometers lang rond met deze modeverschijnselen, een goede fit is dus uiterst belangrijk. Daarnaast zijn je schoenen ook het laatste contactpunt voor het overbrengen van jouw kracht op de aandrijving van de fiets. Hieronder zetten we even op een rijtje wat voor ons de 5 coolste keuzes voor 2017 zijn tussen de raceschoenen.

5. Bont Vaypor +
Met een vorm die overkomt uit het (rol)schaatsen en kangoeroeleder zal je normaal gezien wel opvallen tussen de andere schoenen. Wie Bont draagt maakt een statement, want al zien de schoenen er wat apart uit, ze zijn wel zeer performant. En zij die graag heel hard willen opvallen kunnen ook gaan voor de felle kleurcombinaties (zoals felblauw met oranje, gifgroen en blauw, …) in het gamma van de Vaypor +. Bont schoenen zijn daarnaast allemaal warmte vervormbaar, zodat jouw schoen ook prima rond je voet aansluit. Met 230 gram doet deze schoen het goed qua gewicht, maar de prijs kon volgens ons toch iets scherper…

bont-vaypor-plus-raceschoenen-becycled-2017
© Bont Cycling

4. Northwave Extreme RR
Het oog wil ook wat, en daar hebben ze bij Northwave voor gezorgd. De Extreme RR is toch wel een mooi product. De Italiaanse kledingfabrikant gebruikt zijn eigen Speedlace Winch draaiknop, die de volledige schoen onder een gelijk verdeelde spanning brengt. Het geheel ziet er bijgevolg minimalistisch uit en weegt ook bitter weinig met 220gr.
Meer weten over de schoen zelf? Lees dan zeker eens ons artikel.

Northwave-extreme-rr-2017-becycled2
© Northwave

3. Specialized S-Works 6
Deze schoenen circuleren al even in het wielermilieu, maar scoren steevast zeer hoog in reviewlijsten. Daarnaast zijn de S-Works 6 raceschoenen ook in trek bij vele wielerliefhebbers vanwege hun frisse en moderne ‘look’. Een groot minpunt is jammer genoeg het prijskaartje ten opzichte van andere vergelijkbare schoenen. Maar het belangrijkste in deze lijst is dat je een paar coole schoenen in jouw bezit hebt, en daar zorgen deze mooie modellen toch voor.

specialized-s-works-6-schoenen-becycled

2. Giro Factor Techlace
Geen fan van veters of enkel BOA sluitingen? Dan is het Techlace systeem van Giro misschien wel iets voor jou. Deze sluitingsmethode combineert schoenveters met velcro, waardoor je het comfort van veters gebruikt terwijl je over het gemak van velcro’s bezit. Met deze schoenen zal je zeker wel opvallen tussen alle traditionele enkelvoudige systemen.
Wil je niet enkel rekening houden met comfort en mode? Dan is het broertje van de Factor Techlace, ofwel de Prolight Techlace, met een gewicht van 150 gram misschien iets voor jou.
Meer weten over de schoen zelf? Lees dan zeker eens ons artikel.

Giro-Factor-Techlace-becycled-3
© Giro

1. Shimano S-Phyre
Deze Shimano schoenen zijn voor ons misschien wel de knapste. Ze zien er prima uit, ze voelen comfortabel aan en met 230 gram zitten ze goed qua gewicht. De S-Phyre gebruikt BOA sluitingen in combinatie met fijne kabels die de spanning over de schoen verdelen. Daarnaast beschikt de schoen ook over de merkeigen warmte vervormbare voetbodem.
Meer weten over de schoen zelf? Lees dan zeker eens ons artikel.

 

Vorig artikelVolgend artikel

Send this to a friend